U, de petitionaris
Froukje klein

Meer opvangplekken voor slachtoffers jeugdprostitutie, niet minder

914 ondertekeningen

Er is nu al een tekort aan goede opvangplekken voor meisjes die gedwongen in de prostitutie hebben gewerkt. Door het wegvallen van een subsidieregeling (RUPS) zullen zelfs bestaande plekken verdwijnen. Voor honderden meisjes zal dit betekenen dat zij niet de hulp krijgen die ze nodig hebben en een groot risico lopen opnieuw seksueel uitgebuit worden. Dit kunnen we voorkomen!

Petitie

Wij

Arjan Erkel, schrijver Froukje de Both, presentatrice en DJ John Ewbank, componist en songwriter Glennis Grace, zangeres Vivian Reijs, schrijver en presentatrice Wesley Sneijder, voetballer Yolanthe Sneijder Cabau, actrice en presentatrice

En: Anke van Dijke en Linda Terpstra, directie Fier Fryslân Evelien Hölsken en Roelof van Laar, directie Stop Kindermisbruik Henk Kasbergen, voormalig directeur Jantje Beton Prof. Francien Lamers, hoogleraar preventie en hulpverlening inzake kindermishandeling

 

constateren dat:

dat er nu al een tekort is aan goede opvangplekken voor minderjarige meisjes die gedwongen in de prostitutie hebben gewerkt. Door het wegvallen van een subsidieregeling (RUPS) zullen zelfs bestaande plekken verdwijnen. Voor honderden meisjes zal dit betekenen dat zij niet de hulp krijgen die ze nodig hebben en dat zij een groot risico lopen opnieuw seksueel uitgebuit worden.

 

en verzoeken

de Tweede Kamer en het Kabinet te zorgen voor voldoende goede opvangplekken voor slachtoffers van jeugdprostitutie. Deze meisjes zijn tientallen of honderden keren verkracht en hebben recht op goede opvang, bescherming en behandeling. Het is tijd voor meer en kwalitatief goede opvangplekken voor deze meisjes, niet minder.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-02-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Arjan Erkel 
Organisatie:
Stop Kindermisbruik 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Deze petitie op Twitter?

Schrijf je iets op Twitter over deze petitie? Gebruik dan #vanhetraamnaardemuur als hashtag en je bericht verschijnt op deze website. Alvast bedankt!.

13-12-2010