U, de petitionaris

Stedenband van Amsterdam met Tel Aviv

1 ondertekening

Op 1 juli '15 besluit de Gemeenteraad van Amsterdam over stedenbanden met Tel Aviv + Ramallah: intentieafspraken over economische en sociaal-culturele samenwerking. Steun met uw handtekening aankondiging van indiening van een referendumverzoek vóór een stedenband met Tel Aviv, als de Raad tegenstemt

Petitie

Wij

Amsterdamse kiesgerechtigden voor de Gemeenteraad vóór een stedenband met Tel Aviv

 

constateren dat:

dat de Gemeenteraad van Amsterdam in zijn beleid Internationaal Verantwoordelijke Hoofdstad 2014-2018 koos voor opbouw van stedenbanden met Tel Aviv + Ramallah. B&W vraagt de raad intentieafspraken (= MoU) met Tel Aviv en Ramallah goed te keuren. Om te voorkomen dat de Raad tegen ondertekening van een MoU met Tel Aviv stemt op 1 juli, kondigen wij een referendumverzoek aan voor samenwerking met Tel Aviv, als de Raad het B&W-plan afwijst.

 

en verzoeken

de gemeenteraad, als hij de door B&W gevraagde beslissing niet neemt, wel in te stemmen met het eerste deel ervan, een stedenband met Tel Aviv; zodat het besluit luidt: In te stemmen met ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) met Tel Aviv over economische samenwerking, kunst en cultuur, jeugd en onderwijs, stedelijke infrastructuur inclusief ruimtelijke ordening, beheer van openbare ruimte, mobiliteit en huisvesting, LHBT beleid.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
29-06-2015 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Alida van der Veen 

Geschiedenis

Ondertekeningen