U, de petitionaris
Screen shot 2016 03 09 at 13.40.07

Ook zondag betaald parkeren in Amsterdam Westerpark

25 ondertekeningen

Op zondag is het in Amsterdam Westerpark moeilijk om te parkeren. Wat heb je aan gratis parkeren op zondag als alle plaatsen bezet zijn? Op de andere dagen kan je wel voor de deur in- en uitladen/stappen.

Petitie

Wij

bewoners en bezoekers van Westerpark

 

constateren dat:

  1. op zondag is het parkeren gratis in Amsterdam Westerpark
  2. er op zondag een grote parkeerdruk is:
  3. als er evenementen zijn in het park is het in de straten bij het park praktisch niet meer mogelijk voor je eigen deur te kunnen in- en uitstappen/laden
  4. in de Hugo de Grootbuurt parkeren vanaf 12:00 veel centrumbezoekers die niet willen betalen in de Jordaan
  5. bezoek op zondag teveel tijd kwijt is aan het vinden van een plaatsje ten opzichte van het bezoek zelf

 

en verzoeken

vanaf 12 uur op zondag ook betaald parkeren in te voeren.

Het antwoord

Vanaf 8 april 2018 betaald parkeren in Westerpark

In Oud-West en Westerpark komt een einde aan gratis parkeren op zondag. Automobilisten moeten vanaf zondag gaan betalen tussen 12 uur ’s middags en 24 uur ’s avonds. De gemeente wil zo bereiken dat buurtbewoners op zondag makkelijker een parkeerplek kunnen vinden.

De parkeermaatregel geldt alleen voor Oud-West en Westerpark. In De Baarsjes en Bos en Lommer blijft parkeren op zondag vooralsnog gratis. (...) Lees verder in De Westkrant

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
14-10-2016 
Antwoord verwacht:
17-06-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vanaf 8 april 2018 betaald parkeren in Westerpark

In Oud-West en Westerpark komt een einde aan gratis parkeren op zondag. Automobilisten moeten vanaf zondag gaan betalen tussen 12 uur ’s middags en 24 uur ’s avonds.

+Lees meer...

De gemeente wil zo bereiken dat buurtbewoners op zondag makkelijker een parkeerplek kunnen vinden.

De parkeermaatregel geldt alleen voor Oud-West en Westerpark. In De Baarsjes en Bos en Lommer blijft parkeren op zondag vooralsnog gratis. (...) Lees verder in De Westkrant

05-04-2018

Alleen op zondagavond betaald parkeren, inspraak tot en met 25 september 2017

Op amsterdam.nl staat sinds 26 juli dat de gemeente voornemens is om betaald parkeren in te voeren van 19.00 tot 24.00 à 1,80 per uur in Oud-West en Westerpark.

Reageren kan nog tot en met 25 september 2017, zie de webpagina erover

Ergens in december wordt het voorgelegd aan de gemeenteraad, dus op z'n vroegst per 1 januari 2018 wordt het ingevoerd maar eerder schreef de gemeente al 'in de loop van 2018'.

+Lees meer...

Alleen tijdens de avond betaald parkeren is een tegemoetkoming aan de bewoners die klagen dat bezoekers op zondag op bezoek komen. Ze zouden wegblijven bij betaald parkeren. Probleem is dat er op zondag zowel bezoekers van bewoners, maar ook van evenementen en de binnenstad parkeren. Dat is al veel extra parkeerdruk, maar 's avonds komen de bewoners die met de auto de stad ontsnappen het weekend of op zondag ook nog eens thuis. Een deel ervan heeft een parkeervergunning, de rest heeft een auto geleend, gehuurd of heeft een auto die op de andere dagen buiten het betaald parkeren-gebied staat. Ondertussen zijn nog niet alle toeristen en bezoekers weg.

28-07-2017

Pas in 2018 betaald parkeren in West?

Ik vroeg via Twitter aan de wethouder

Misschien weet @amsterdamNL of wethouder @PieterLitjens betaald parkeren op zondag in West gaat invoeren? Zou per 1 juli zijn."

Want AT5 schreef 11 december 2016 dat het zou gaan gebeuren.

Het antwoord van de gemeente:

We werken eraan om betaald parkeren op zondag in te voeren in Oud-west en Westerpark. We verwachten de daadwerkelijke invoering in de loop van 2018, na collegevoordracht en mogelijke inspraakprocedure.

.

14-07-2017