U, de petitionaris
Leidsepleinlaat t

Laat het Leidseplein het Leidseplein

3.240 ondertekeningen

Het Leidseplein moet op de schop. Klopt, maar de gemeente Amsterdam denkt er verstandig aan te doen ook hier weer een megaproject van te maken, met als doel (50 miljoen euro en 5 jaar verder): een ongezellig, karakterloos, grijs nieuwbouwplein, waar oude bomen voor moeten wijken.. Teken de petitie!

Petitie

Wij

Gebruikers en liefhebbers van het Leidseplein.

 

constateren dat:

dat de gemeente Amsterdam niet al te fraaie plannen heeft voor het nieuwe Leidseplein. Het wordt een megaproject waarin oude bomen en karakteristieke straatverlichting verdwijnen, waarin het Kleine-Gartmanplantsoen plaats moet maken voor een ondergrondse fietsenstalling met een ingang die op geen enkel NS-station zou misstaan en waarmee het Leidseplein over (minimaal) 5 jaar is verworden tot een ongezellig, inwisselbaar, grijs en strak plein

 

en verzoeken

de gemeente een nieuw plan voor een gefaseerde herprofilering van het Leidseplein te ontwikkelen waarin bestaande bomen, bestrating en verlichting zoveel mogelijk worden behouden, waarin wordt voorkomen dat het Leidseplein een kale, grijze vlakte wordt en waarin wordt afgezien van de geplande, on-Amsterdams lelijke en buitenproportioneel dure ondergrondse fietsenstalling.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2013 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Lisa van Nievelt 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Er is hoop! Laat het Leidseplein het Leidseplein

De behandeling van de voordracht over het Leidseplein door de raad is uitgesteld! De commissie VVL van de gemeenteraad Amsterdam zal op 6 maart in de ochtend verder praten over de plannen (openbaar, iedereen welkom ook insprekers). Er waren zoveel op- en aanmerkingen op het Defititief Ontwerp (DO) van verschillende politieke partijen op het plan. Er begint draagvlak te komen voor het behoud van het Kleine-Gartmanplantsoen. We houden jullie op de hoogte.  Kijk ook op http://zoeken.amsterdam.raadsinformatie.nl/cgi-bin/fcalendar#  .

12-02-2014