U, de petitionaris

Nieuws

Zorg voor leesplezier en stop met 'begrijpend lezen'

De petitionaris van de petitie Zorg voor leesplezier en stop met 'begrijpend lezen' vraagt u de petitie te ondertekenen:

"Les op school over hoe je moet lezen werkt niet. Maar leesplezier aanleren werkt heel goed."

https://stopteksthaat.petities.nl

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?

19-12-2023

Vorderingen Burgerinitiatief Glasvezel

Twee weken terug waren wij uitgenodigd voor een gesprek bij de gemeente Albrandswaard. Wij zaten daar namens alle mensen die een handtekening hebben gezet onder de petitie Burgerinitiatief Glasvezel. De Gemeente heeft inmiddels een extern bureau ingehuurd om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor het aanleggen van glasvezel.

+Lees meer...

Ze hebben ons het volgende verteld:

Er is vastgesteld dat het (coax)kabelnet buiten de bebouwde kom niet meer de gewenste kwaliteit en snelheid kan leveren die aansluit bij de huidige eisen en wensen, temeer daar het onderhoud er aan wordt afgebouwd. Daarom is er contact geweest met een paar marktpartijen, o.a. met Delta Fiber en KPN. Zij zijn in principe geïnteresseerd in het aanleggen van glasvezel in de buitengebieden van Albrandswaard. Het gaat om bijna 400 adressen, waarvan er minimaal 50% bereid moet zijn om deel te nemen om het rendabel te kunnen aanleggen.

Deelname betekent wel dat er een bijdrage in de aanlegkosten gevraagd wordt, die zal uitkomen op een bedrag van zo’n € 15,-- per maand, bovenop de geldende glasvezeltarieven. Voor bijna iedereen betekent dit, dat in vergelijking met de huidige ongunstige tarieven voor de coaxkabel, het maandelijks bedrag omlaag gaat en dat daarvoor aanzienlijk betere kwaliteit internet, stabiliteit en vooral snelheid geleverd zal worden.

Dit vinden wij uiteraard zeer positief en we zijn dan ook erg benieuwd naar het vervolgtraject dat na de zomer zal plaatsvinden. Als er eenmaal een partij is die het glasvezelnet wil aanleggen, dan zullen zij starten met het informeren van bewoners en het inventariseren wie er willen deelnemen.

Gezien deze positieve berichten gaan wij ervan uit dat de bewoners van het buitengebied in principe belangstelling hebben voor deelname. Mocht dit niet zo zijn, zou u dat ons dan vóór 8 juli a.s. willen laten weten?

Uiteraard kunt u ons benaderen voor nadere informatie via wwarnaar@kabelfoon.nl

Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Albrandswaard

PS: Niet alle inwoners die nog niet over glasvezel beschikken zijn op de hoogte van het Burgerinitiatief. Als dat voor u geldt en u heeft toch belangstelling in deelname laat het dan weten via bovenstaand mailadres. En praat erover met je buren in het buitengebied om ze er over te informeren.

Petitie op 19 juni 2024 aangeboden

Afgelopen woensdag 19/6 hebben we de petitie met veel succes en ondersteuning aangeboden. .

24-06-2024 | Petitie Behoud IJsbaan Kardinge

Ook FD met goed nieuws: ruimtegebrek op vliegveld van Parijs

Het Financieel Dagblad is ook een goednieuwskrant voor wat betreft het einde van KLM. De baas van Air France-KLM wordt geciteerd met klachten over het vliegveld bij Parijs.

+Lees meer...

Het is duidelijk dat groei van Air France daar ook beperkt is. Zie Topman Air France-KLM over luchthaven Parijs: ‘Het is een ramp, elke ochtend opnieuw

 • structureel veel te weinig plaatsen voor de vliegtuigen van Air France; in de ochtendspits twintig plekken tekort om aan te leggen
 • extreem lange overstaptijden met busritten voor grote groepen passagiers
 • een tekort aan douanepersoneel
 • de bagagesystemen verouderd
 • grote afstand van de landingsbanen naar de hangars waar kort onderhoud kan worden gedaan of waar de toestellen tijdelijk worden geparkeerd; soms vier uur onderweg van landingsbaan naar hangar
 • havengelden worden dit en volgend jaar verhoogd met 4,5%
 • de luchthaven is nooit gebouwd voor een hubfunctie; een oplossing is niet in zicht, er komt geen nieuwe terminal met hubfunctie

"Transferpassagiers vormen de ruggengraat van een vliegmaatschappij als Air France-KLM. Zij leveren het meeste geld op, veel meer dan passagiers die een korte, directe vlucht boeken binnen Europa."

Het staat niet in het artikel, maar ook daar is het logischer dat de hubs voor de luchtvaart in een woestijn bij de evenaar komt te liggen met lijnvluchten naar Europa

24-06-2024 | Petitie Stop KLM, belast overstappers

Thank you very much for your support!

Dear Supporters,

We're thrilled to share some exciting news with you! Last Thursday, 20 June 2024, we officially submitted our petition 'Offer a creative space for women and cultural empowerment in Amsterdam' to the Raadscommissie Financiën, Kunst en Diversiteit (FKD) of Gemeente Amsterdam. This is an important milestone in our journey towards artistic continuity and growing together as a creative community.

This incredible achievement was made possible by your invaluable support, with a total of 302 signatures: 210 from Amsterdam residents and 92 from supporters in other provinces, cities and even abroad.

+Lees meer...

Your belief in our vision has brought us one step closer to making it a reality.

As we move forward, we are preparing for the next steps outlined by the Commission. A new meeting has already been scheduled for 11 July 2024 and we look forward to a positive outcome.

Thank you for your support and belief in THEREDBOX Projects. We will keep you updated every step of the way, as about our next projects.

Warm regards,

Carmen Toledo Director THEREDBOX Projects

Geen Asielzoekerscentrum in Nijkerkerveen

Graag allen een Petitie .

In de pers 22 juni

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4493916/fatbiker-rijdt-kindje-4-aan-in-voetgangersgebied-slachtoffertje-gewond.

De Telegraaf: Slechte remmen, veel te veel vermogen en een frame dat breekt: grote zorgen over illegale handel in fatbikes

In De Telegraaf van 21 juni 2024 staat een uitgebreid artikel over de illegale fatbikes:

 • De instructievideo op TikTok om een fatbike zo in te stellen dat hij 50 kan, is even makkelijk gevonden als simpel uit te voeren
 • zicht op de totale omvang van de illegale handel ontbreekt
 • Fietsen met veel te veel vermogen, slechte remmen en soms zelfs frames die niet voldoen aan de Europese eisen en dus kunnen breken
 • "de grootste stroom loopt via Griekenland, waar Chinezen havens bezitten. Daar meren boten aan, en gaan fatbikes in vrachtwagens.
+Lees meer...

Blijkbaar knijpt iemand daar een oogje toe.”

 • voor een dumpprijs met veel meer vermogen dan een legale fiets. Vaak zit de – verboden – gashendel er gewoon op
 • dit jaar zo’n 40.000 illegale fatbikes
 • de Inspectie Leefomgeving en Transport houdt toezicht op voertuigen zoals een bromfiets die aan allerlei eisen moeten voldoen, niet op fietsen
 • de NVWA doet dat op fietsen met trapondersteuning
 • toezicht vindt achteraf plaats en vaak zie je aan de buitenkant niet of een fatbike illegaal is
 • als een product eenmaal binnen de EU is, het vrij door de gehele EU heen kan worden getransporteerd
 • "wij zijn niet de enige die ze verkopen, iedereen doet dat. Ook in Duitsland, het buitenland, op straat.” Wie de leverancier dan is? „Geen idee.”
21-06-2024 | Petitie Geef alle e-bikes een kenteken

Goed Nieuws We gaan op bezoek bij de NPO

De NPO heeft woord gehouden. We gaan in gesprek op woensdag 3 juli bij de NPO. Ik ben zeer nieuwsgierig wat ze te vertellen hebben.

+Lees meer...

We houden jullie op de hoogte.