U, de petitionaris

Nieuwtjes

Masterclass petities voor organisaties

Het donatie- en crowdfundingplatform 'pay it forward' organiseert vier masterclasses over petities. Let wel, dit is vooral gericht op organisaties. Het belang van de organisatie staat voorop: "aandacht vragen voor waar jouw non-profit voor staat, middel om een nieuwe doelgroep te bereiken, mensen worden direct lid van jouw non-profit community." U leert alles over het inzetten van de (nieuwe) petitietool op dat platform.

Zie ook hun eigen blogposting erover. In Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam zal een bijeenkomst zijn in het najaar.

09-08-2017

NRC: "Strengere richtlijnen BKR zijn in strijd met arrest"

NRC Handelsblad, 11 augustus 2017. Het BKR maakt het vrijwel onmogelijk een registratie in het schuldenregister te corrigeren zonder tussenkomst van de rechter.

+Lees meer...

Strengere richtlijnen BKR zijn in strijd met arrest

en als achtergrond:

Tien miljoen Nederlanders staan er met kredieten geregistreerd, maar het BKR staat niet onder toezicht. Consumenten staan vaak machteloos, blijkt uit onderzoek van NRC. (...) Helaas, geen nieuw huis dankzij BKR

19-08-2017 | Petitie Stop het machtsmisbruik van BKR

vergeet niet op de link in de bevestiging mail te klikken

Het onmachtig makende complot achter de democratie.

Aan het ontstaan van de democratie in het oude Griekenland licht maar een bedoeling ten grondslag. Namelijk de indruk verwekken dat het volk zich zou mogen besturen.Terwijl het in feite genomen gewoon inspraak- loos, via het gekozen parlement wordt geregeerd.

+Lees meer...

De overlevering stelt dat toen een lid van de Senaat dit op merkte, daar op werd gereageerd met wees gerust het zelfbestuur is juridisch letterlijk in en referendum-vetorecht omschreven. Zo lang we dit echter weten te verdonkeremanen, zal het volk in in de waan verkeren, zichzelf middels de gekozen vertegenwoordiging besturen. Nu we weten meer als 2000 jaar tot onmacht te zijn gemanipuleerd, licht de mogelijkheid voor het grijpen om dit complot te slechten.Het enigste wat men voor inspraak- zelfbestuur bemachtigen moet doen, is de handtekening te plaatsen onder deze petitie. Waar door kenmerkend voor een volwaardige democratie, via de activering van het bindend referendum waarachtig inspraak- recht kan worden verkregen.

De Volkskrant: "Er ligt 'een bom onder de inning van belastinggeld'"

De Volkskrant: Verstrikt geraakt in een Gordiaanse ict-knoop (te lezen voor €0,39). Wat citaten:

  • De manier waarop de dienstleiding de miljoeneninvestering onderbouwt, deugt niet, aldus het BIT

  • Het BIT stelt vast dat innovaties de experimenteerfase niet ontstijgen en dat er 'nog weinig zicht is op concrete resultaten'.

  • Leidinggevenden nemen besluiten over ict 'zonder feitelijk inzicht'.

  • Directeuren van de diverse onderdelen van de Belastingdienst niet voor welk deel van de nieuwe technologie zij verantwoordelijk zijn.

  • 'Samenwerken is bijna niet te doen bij de Belastingdienst', zegt Hofstra, de externe ict-specialist.

+Lees meer...

'Het zijn allemaal eilandjes. Dat is puur een cultuurding.'

"De Belastingdienst weet zelf niet precies of de systemen doen wat ze denken dat ze doen", zegt hoogleraar Dennis Broeders.

18-08-2017 | Petitie Repareer de Belastingdienst

English translation because of popular demand

The petition is now also translated into English because of many requests. To share the English petition use this link veiligheidvoorchauffeurs.petities.nl?locale=en

.

18-08-2017 | Petitie Veiligheid voor chauffeurs

Stopzetten van deze Petitie.

Ik ben een beetje teleurgesteld, alhoewel ik ook mijn vermoedens wel had...Deze petitie gaat (nu al) stoppen. Na 3 dagen zijn er 19 handtekeningen binnen gekomen.

+Lees meer...

Te weinig volgers, te weinig likes en gedeeld wordt het al bijna helemaal niet. Geen nood aan de man voor mij persoonlijk en ik lig er ook niet wakker van, maar jammer is het wel. Eigenlijk blijkt dat, wat ik ergens al dacht, het vertrouwen van de mensen en het hopen op, verdwenen is voor de meesten. Want als er 3 handtekeningen per dag binnen zouden komen, zou de petitie pas ingediend kunnen worden over ongeveer 36 jaar!!! Dus....We wachten maar af wat het gaat worden, gepaard met het pikken en/of klagen over 'ons' zorgstelsel, wat NOOIT van/voor ons zal worden. Ondertussen wil ik iedereen hier bedanken voor het vertrouwen en het ondertekenen van deze Petitie!

Vriendelijke groet!

Raadsbrede steun in Utrecht om lichtvervuiling te verminderen

Op donderdag 6 juli 2017 is het burgerinitiatief in de gemeenteraad behandeld. De gemeenteraad van Utrecht heeft een motie aangenomen om lichtvervuiling snel te verminderen in Utrecht.

+Lees meer...

Er worden geen nieuwe lichtmasten meer geplaatst die uitstralen naar boven, naar groen of water. Voor bestaande situaties bekijkt men of het mogelijk is om, in overleg met bewoners en wijkraden, armaturen af te schermen. De eerste resultaten zouden dit jaar zichtbaar moeten zijn op straat. Sportclubs krijgen technische ondersteuning bij afschermen van veldverlichting van de omgeving.

Voor meer informatie en de motie zie hier