U, de petitionaris

Nieuwtjes

Het jaarverslag over 2015

Het is 1 juli, dus het jaarverslag over het voorgaande jaar moet beschikbaar zijn zegt de wet. Zie jaarverslag.petities.nl voor ons jaarverslag over 2015 en die over voorgaande jaren.

Als donateur, fonds of overheid kunt u zien wat we hebben gedaan met het geld wat binnen kwam. We waarderen vooral de donaties enorm omdat dit toont dat we gewaardeerd worden. Wist u dat u uw donatie ook als aftrekpost kunt opvoeren? Lees hierover of over alle betaalmiddelen die we ondersteunen op doneerpagina.

01-07-2016

Eerder toegevoegd

Videoclip strijdlied "het het nog nooit zo donker west"

Heeft u de videoclip van het strijdlied "'het het nog nooit zo donker west" al gezien? Kijk op deze link: https://vimeo.com/205031769

Wij zijn er heel trots op!

.

+Lees meer...

Heeft u de videoclip van het strijdlied "'het het nog nooit zo donker west" al gezien? Kijk op deze link: https://vimeo.com/205031769

Wij zijn er heel trots op!

22-02-2017 | Petitie Laat Groningen niet zakken

Wijziging tijdstip overhandiging aan Wethouder Paul Dirkse

Het tijdstip van overhandiging is om *16.00 uur * 20 maart aanstaande op het stadhuisplein te Leiden in plaats van het eerder gemelde tijdstip. .

+Lees meer...

Het tijdstip van overhandiging is om *16.00 uur * 20 maart aanstaande op het stadhuisplein te Leiden in plaats van het eerder gemelde tijdstip.

22-02-2017 | Petitie Een nieuwe ijsbaan in Leiden

Zonnebloem ontkent advies te hebben gegeven in nieuw regels voor minder valide in de efteling

Zojuist e-mail en telefonische contact gehad met de Zonnebloem. Zei ontkennen contact te hebben gehad hier over met de Efteling.

Zo verteld de zonnebloem de heer Jan-Willem Heijkoop het volgende :

"Onder meer Algemeen Dagblad, Brabants Dagblad en Omroep Brabant wekken onterecht de indruk dat de Zonnebloem een rol speelt in de aangescherpte regels van de Efteling.

+Lees meer...

Wij gaven de Efteling hierover geen advies."

"Wel praat de Zonnebloem met veel van deze vrijetijdslocaties, zoals de Efteling, over de toegankelijkheid voor mensen die gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. Al bijna zeventig jaar organiseert de Zonnebloem namelijk dagjes uit voor mensen met een lichamelijke beperking. Tijdens deze uitjes begeleiden onze vrijwilligers altijd onze deelnemers. De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen"

Lijflied van Rombouts

https://www.youtube.com/watch?v=8LtXEgRIl9U.

+Lees meer...

https://www.youtube.com/watch?v=8LtXEgRIl9U

22-02-2017 | Petitie Verlaag bijverdiensten Rombouts

uit de krant en meer

1)Er zijn in Den Bosch verhoudingsgewijs niet meer laadpalen voor elektrische auto's dan in Eindhoven of Tilburg 2)Er zijn verhoudingsgewijs niet meer agenten in Den Bosch of Tilburg 3)Over het wietbeleid conflicteert het Eerste Kamerlidmaatschap (CDA is tegen regulering) met de functie van burgemeester (de raad is voor regulering). Om dit soort belangenverstrengeling te voorkomen is burgemeester Jorritsma als burgemeester van Almere gestopt toen ze naar De Eerste Kamer ging.

+Lees meer...

Bij Rombouts waren alleen zijn extra inkomsten een overweging. 4)Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven is na 9 jaar gestopt. Dat was volgens hem beter voor de stad en voor hem. Fris bloed. Rombouts blijft 21 jaar. 5)Rombouts bewaakt de klachtenprocedure van de ziektekostenverzekeringen maar ontvangt geen Bosschenaren die klachten hebben over de gemeente.

22-02-2017 | Petitie Verlaag bijverdiensten Rombouts

mailwisseling met Rombouts

Onze mail: Deze mail is bestemd voor het college van B&W: Geachte heer Rombouts, Er is een grote verontwaardiging in de stad over uw bijbanen. Uw handelswijze schaadt het vertrouwen in de politiek.

+Lees meer...

De raadsleden worden er op aangekeken. Ik ben ervan overtuigd dat u dat niet wilt. U ge/misbruikt een hiaat in de regelgeving. Ik doe daarom een moreel appèl op u om met een terugwerkende kracht vanaf 2010 u te houden aan de bijverdienste-regeling voor nieuwe burgemeesters, die toen werd ingevoerd. Het door u teveel ontvangen geld kan -in overleg met de raad- in de gemeentekas of naar een goed doel. Ik zal de raad verzoeken dit appèl te ondersteunen. Tevens zend ik een kopie van dit appèl naar de pers die deze niet bedoelde hiaat in de wetgeving aan het licht hebben gebracht. Met vriendelijke groeten, Brigit Kooimans

Antwoord Rombouts (na één dag al ontvangen): Beste,   Je mail ontvangen. Naar aanleiding van de RTL4 uitzending over dit onderwerp hebben ook andere media daarover vragen gesteld.   Ter informatie en in antwoord op je mail, de informatie zoals die afgelopen week verstrekt is op die vragen:   ‘Voor de vervulling van mijn functie als burgemeester van ’s-Hertogenbosch zijn de nevenfuncties die ik vervul, in de praktijk een belangrijke aanvulling en ook een verrijking voor de stad en de inwoners.   Enkele voorbeelden:   Lidmaatschap Eerste Kamer: mijn inzet voor meer politie en een hoger structureel budget voor veiligheid. NOC/NSF: binnenhalen van landelijke sportevenementen naar de stad (huldiging Olympische sporters). E-laad: Biedt mij een ingang om werk te maken van de signalen die ik ontvang als burgemeester van burgers op het vraagstuk van elektrisch vervoer en de problematiek van straling en volksgezondheid van zendmasten en transport van elektriciteit via hoogspanningsmasten.   Tot slot de Stichting Klachten en Geschillen Zorg; bewaking van klachten en procedure van burgers met betrekking tot ziektekostenverzekering. Ik heb vooraf en achteraf steeds in alle transparantie met mijn gemeenteraad, nevenfuncties op me genomen in overeenstemming met de landelijke regelgeving (Rechtspositiebesluit burgemeester en Regeling rechtspositie burgemeester).   Herman Loerakker Namens de heer Rombouts

Ons antwoord: Beste,

Om uw ontwijkende antwoord kan ik niet anders dan hartelijk lachen.

In het verleden hebben diverse van mijn kennissen een onderhoud aangevraagd bij u (heer Rombouts). In geen enkel geval is dit ervan gekomen. Of er kwam geen antwoord of er kwam na een aantal herinneringen het antwoord dat u geen tijd had. U staat er niet bij stil welke pijn u bij deze mensen teweeg brengt en hoe u het vertrouwen in de politiek ondermijnt.

Er was iemand bij die gekort werd door de sociale dienst omdat hij een huis-aan-huis-blaadje rond bracht. Deze persoon is daardoor (tijdelijk) afhankelijk geweest van de voedselbank. En u verdient schaamteloos 85.000 euro bij. Ik zal maar zwijgen over uw exorbitante declaraties aan cursussen en waxinelichtjes.

Nu dit egoïstische gedrag aan de kaak wordt gesteld, krijg ik na één werkdag al antwoord. Dat is puur eigen belang van u.

U noemt uw "prestaties"  als gevolg van de bijbanen. Deze prestaties horen gewoon bij uw functie. Zou u deze taken niet uitvoeren zonder extra inkomen?  

Ongetwijfeld hebben de personen die u met deze bijbanen betalen onmiddellijk toegang tot u. Voor tal van Bosschenaren die problemen hebben of willen meedenken met de stad heeft u geen tijd. U geeft voorrang aan de belangen van de bijbanen boven die van Bosschenaren. Uw bijbanen zijn nadelig voor veel inwoners van onze stad.

En als u bijbanen heeft waarom moet dat gepaard gaan met eigen financieel gewin?  Dat kan niet anders zijn dan egoïstisch eigengewin. U stelt uw inkomen boven de belangen van de Bosschenaren.

U ontwijkt antwoord op mijn moreel appèl om met terugwerkende kracht uw bijverdiensten -na overleg met de gemeenteraad- een minder egoïstische bestemming te geven.

Met vriendelijke groeten,

22-02-2017 | Petitie Verlaag bijverdiensten Rombouts

Delen wordt op prijs gesteld!

Bedankt voor uw steun en het ondertekenen..

+Lees meer...

Bedankt voor uw steun en het ondertekenen.

In het nieuws om 18:15 uur op NPO1

Kijk vandaag, dinsdag 21 februari, naar EenVandaag. AFMP-voorzitter Anne-Marie Snels licht LIVE in de uitzending het rapport van de enquête toe.

+Lees meer...

De uitzending is om 18:15 uur op NPO1.

In de loop van de dag wordt op de AFMP-website een video-opname gepubliceerd van de persconferentie in Nieuwspoort van vandaag, waar de uitkomsten van de enquête zijn gepresenteerd.