U, de petitionaris

Nieuws

Geef een petitie een aanbeveling

Petities.nl is voor een groot deel afhankelijk van donaties (gemiddeld €15,85). We willen graag iets terug doen: als u een tientje overmaakt dan krijgt u ruimte voor een 'aanbeveling'.

Op elke pagina op petities.nl staat nu onderaan een kort blokje met nieuwtjes. Daar verschijnen de aanbevelingen voortaan.

Zo kunt u zowel petities.nl steunen en de petitie van uw keuze aan extra aandacht helpen. Zoekmachines reageren hier ook weer op en plaatsen de petitie dan weer hoger in de zoekresultaten. Onder elk van de duizenden petities verschijnt de advertentie.

Maak een tientje over via dit betaalverzoek en mail ons daarna even uw naam, om welke petitie het gaat en eventueel een eigen tekst. U kunt ook anoniem een aanbeveling doen natuurlijk. Maar laat wel even weten dat uw betaling hiervoor is!

De link naar uw aanbeveling blijft staan totdat die weggedrukt wordt door nieuwere aanbevelingen. Zo blijft het actueel en exclusief.

Elke maand worden de pagina's van petities.nl zo'n 4 miljoen keer opgediend en er worden gemiddeld 150.000 ondertekeningen per maand geplaatst.

Het betaalverzoek heeft ook een QR-code waar u uw smartphone met betaalapp op kunt richten:

qr-code

09-03-2019

Laatste nieuws!

Op dit moment is de stand 954 handtekeningen online en 77 opgehaald afgelopen zaterdag in het centrum van Vlissingen. Ook de posteractie waarbij je een foto maakt waarop je staat met de poster loopt goed. We kunnen hier al een mooie fotocollage van maken. Meer foto's zijn nog steeds van harte welkom.

+Lees meer...

Wilt u zelf niet op de foto maar wel een poster op uw raam, ook dat kan en misschien dat u daar dan wel een foto van kunt maken. De poster is te downloaden via: https://vlissingen.sp.nl/nieuws/2021/05/zekerheid-voor-de-piek Deze kunnen nog tot en met donderdag 20 mei, ivm de voorbereidingen voor het aanbieden van de petitie, worden gestuurd naar vlissingen@sp.nl

18-05-2021 | Petitie De Piek moet blijven

Geen nieuwbouw in het Borrebos bij Paleis Soestdijk

De petitionaris van de petitie Geen nieuwbouw in het bij Paleis Soestdijk gelegen eeuwenoude Borrebos vraagt u de petitie te ondertekenen:

"Mee eens? Teken dan de petitie!"

behoudhetborrebos.petities.nl

"en nodig daarna anderen uit dat ook te doen."

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?.

18-05-2021

Reactie Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Hallo allemaal, De petitie is inmiddels gedeeld met het kabinet. En vandaag heb ik een reactie ontvangen vanuit VWS.

+Lees meer...

Zie hieronder: Geachte heer Leistra,

Bedankt voor uw mails en het delen van uw verzoek om wedstrijden met publiek weer mogelijk te maken voor sportende kinderen. Ik beantwoord uw mails namens het ministerie van VWS.

Het is inderdaad erg vervelend voor sporters, ouders en clubs dat het nog niet mogelijk is om al wedstrijden tegen andere clubs te spelen en hier publiek bij toe te laten. Hoewel er langzaam meer ruimte ontstaat om maatregelen af te bouwen, moet die ruimte goed verdeeld worden over verschillende sectoren. Daarom wordt de heropening van de sport in verschillende stappen uitgevoerd. Daarbij wordt eerst de ruimte voor sportbeoefening binnen en buiten voor kinderen en volwassenen vergroot. Vervolgens wordt ook het spelen van en kijken naar wedstrijden weer mogelijk.

Het kabinet heeft een openingsplan opgesteld dat ingaat op deze stapsgewijze opening van verschillende sectoren. Op de website van de Rijksoverheid (Opening samenleving stap voor stap | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl) wordt dit openingsplan besproken. Hier wordt ingegaan op stapsgewijze opening van verschillende sectoren. Niet alles kan tegelijkertijd worden geopend, om op die manier stap voor stap te kijken wat mogelijk is zonder dat de besmettingen en ziekenhuisopnames direct snel oplopen. Bovendien is er beperkt ruimte voor versoepelingen, en is het ook van belang om die ruimte te verdelen over veel verschillende sectoren die nu beperkt of niet opengesteld zijn.

Tot slot wil ik u bedanken voor het delen van uw zorgen en het meedenken over het coronabeleid. Dit wordt zeer gewaardeerd. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Publieksvoorlichting VWS

Enkele reacties ie ons aanspreken

We hebben via Email ook reacties binnengekregen. Een paar daarvan wil ik u niet onthouden:

Ik ben het roerend met je eens.

+Lees meer...

De Vullerschool is volgens mij in perfecte staat en ligt op de mooiste plaats. Hét Trefpunt daarentegen ligt op een van de gevaarlijkste plaatsen in ons dorp. Je kan wachten op grote ongelukken.

De Vullerschool moet in het dorp blijven! Met een speelveld in de buurt . Wat wil je nog meer. Waanzinnige geld verspilling. Het idee vervult mij met afschuw.

Hoi Henk, helemaal mee eens, mocht je nog hulp nodig hebben voor een grote protestdemonstratie, help ik graag mee, hartelijke groet ,..............................

Als oud- Gorsselnaar heb ik de petitie ondertekend. Succes met je actie!

Willen we de De Vullerschool behouden?

We zijn nu een paar dagen verder. We hebben 103 ondertekenaars gevonden die graag het behoud van de school willen.

+Lees meer...

Is dat wel voldoende? Ik vind van niet, uiteraard blijven we nog doorgaan maar we gaan pas actie ondernemen bij meer dan 350 ondertekenaars. Dus, bent u het met ons eens maar heeft u nog geen petitie ondertekend? Doe het dan de komende week. Wij zullen er heel blij mee zijn.

Ondertekenen!

De petitie is NU te ondertekenen! Deel dit met je vrienden en wie weet gaan ze er wat aan doen!

Alvast Bedankt!.

Tweet van minister De Jonge

Gisteren was dit een Tweet van de minister:

"Hugo de Jonge @hugodejonge Als antwoord op @jacqbroek Mensen vanaf 60 jaar, geboren in 1960 of eerder, kunnen op advies van de Gezondheidsraad veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Het is niet bekend of en wanneer deze groep een ander vaccin aangeboden krijgt.

+Lees meer...

^MM"

Als ik de minister was zou ik iets beter op letten op wat er namens hem getwitterd wordt. Namelijk hoezo veilig? En de minister heeft vorige week beloofd om binnen 2 weken met een brief te komen over wanneer er een ander vaccin aangeboden wordt. Dus er is wel bekend of er een ander vaccin aangeboden wordt. En wat ons betreft is dat zo snel mogelijk!

Ondertussen in Frankrijk

"Vier nieuwe gevallen van trombose na AstraZeneca-vaccin in Frankrijk, twee overlijdens" kopt het Belgische Knack

"Tussen 23 april en 6 mei werden in Frankrijk vier bijkomende gevallen vastgelegd, zo blijkt uit een update van de gegevens van het Franse geneesmiddelenagentschap ANSM. Het gaat om drie vrouwen - twee zestigters en een zeventigster - en een man van in de vijftig.

+Lees meer...

Sinds het begin van de vaccinatie met AstraZeneca werden in Frankrijk in totaal 34 gevallen, waaronder elf overlijdens, geteld. Er werden tot en met 6 mei ook wel meer dan 4 miljoen injecties met AstraZeneca toegediend. (Belga)"

Twee van de vier zijn overleden. Van de 4 nieuwe gevallen zijn er dus 3 boven de 60. Gaat lekker zo minister De Jonge! Niets aan de hand met die groep.