You, the petitioner

Updates

Apps voor petities.nl: lancering application programming interface

Tijdens het evenement 'versterk de petitie' op 12 oktober 2018 demonstreren we hoe andere systemen kunnen communiceren met Petities.nl.

Dit biedt mogelijkheden voor apps, voor campagnewebsites en vooral voor interne overheidsites die petities willen koppelen aan interne processen, zoals de beantwoording van een petitie (de doelstelling van Petities.nl).

Aarzel niet om uw voornemen te melden bij webmaster@petities.nl (of bel 020-7854412).

Voor de technici staat de documentatie op Github.com.

2018-10-12

Tot Nu toe gedaan en wat nog komt

Wij zijn de afgelopen maanden behoorlijk actief geweest. Om te beginnen in het zoeken van de publiciteit ivm de sluiting van de fietsers en voetgangerstunnel.

+Read more...

Een ingezonden brief in het NRC, diverse keren op RTV Rijnmond. Daarnaast verzamelen van handtekeningen voor de petitie, flyeren in de tunnel en op andere plekken. Tegelijkertijd hebben we stappen ondernomen richting de politiek. Daarvoor hebben wij alle ambtelijke stukken uitgebreid bestudeerd. We hebben een lied gemaakt met een filmpje en posten met regelmaat op onze pagina Maastunnel alert.

Het blijft een gemiste kans dat de gebruikers van de fiets/voetgangerstunnel op geen enkele wijze betrokken zijn bij het zoeken van een adequate oplossing. Voor alle duizenden dagelijks gebruikers van de tunnel waarbij je binnen 5 minuten aan de andere kant bent, is zo'n oplossing super belangrijk. Onze reistijd is nu voorspelbaar, alsof je een straat uitfietst. Straks weten we niet hoelang het duurt om aan de overkant te komen.

We hebben talloze reactie ontvangen van fietsgebruikers. Ouders die hun peuter naar kinderopvang brengen, middelbare scholieren, mensen die wonen in West en werken in de Waalhaven, personeel van EMC, mensen die aan de andere kant op clubs gaan, films of musek bezoeken of boodschappen doen. Al deze ruim 7000 gebruikers maken zich zorgen hoe het na 1 september moet.

Het voorstel van een fietsbus is behoorlijk slecht onderbouwd vanuit het gezichtspunt van de gebruiker. In de ambtelijke stukken worden andere motieven gebruikt om de fietsbus te promoten. De nieuwe mobiliteitsagenda. Beter OV tussen zuid/noord/zuid verbinding. Het terugdringen van het autoverkeer, fijnstof en nog zo'n paar dingen. Daar ben je als gebruiker van de tunnel die daarmee al een behoorlijke bijdrage levert aan duurzaamheid niet echt mee geholpen om een verkeersstremming van minimaal 7 maanden te overbruggen. Dat de fietsbus maar 10 minuten extra reistijd vergt inclusief in en uitstappen is volstrekt ongeloofwaardig. Het instappen van 20 fietsers met een zeer diverse doelgroep doe je niet in 5 minuten. En daarna de voorspelbare files op de Doklaan en het Droogleever Fortuynplein. Bovendien zal de bus 's avonds laat en 's nachts niet rijden. Fijn voor mensen met een onregelmatige dienst.

Het idee dat gebruikers om zullen fietsen via de Erasmusbrug is lachwekkend. Een omweg van bijna 7 km enkele reis in de winterperiode met de nodige onveilige oversteekplekken onderweg. Knelpunt Maashaven, Wilhelminaplein en Erasmusbrug.

Het gebruik van de autotunnel is ook geen alternatief vanwege het hoogteverschil en daarmee voor fietsers onveilig. Dit idee is ook door de wethouder om die reden afgeschoten.

Blijft over de Klepveerpont zoals in Amsterdam die elke 6 minuten vaart, 7 dagen per week. 's Avonds na 21.00 uur en 's nachts elke 12 minuten. Voorspelbaar en snel en toegankelijk voor iedereen. Er dienen dan wel 2 ponten ingezet te worden. In het ambtelijk stuk scoort de pont ook hoog. Misschien kost het iets meer, maar in andere situaties wordt ook niet altijd de goedkoopste oplossing gekozen. Met een pont hebben we in Rotterdam er dan wel weer een leuke attractie bij.

Terug naar het politieke traject. We hebben in op 18 april ingesproken bij de commissie Empel van de gemeenteraad en gepleit voor de Klepveerpont. Beide wethouders van majeure projecten en van mobiliteit zijn al weken geleden uitgenodigd voor een werkbezoek met gebruikers. Zij hebben tot heden nog niets van zich laten horen. Er is contact geweest met bijna alle fracties uit de gemeenteraad. Op 15 mei zijn wij als toehoorder geweest bij de commissie Edem toen de notitie start Mobiliteitstraject o.i.d behandeld werd. Op 22 mei hebben wij voor de derde keer de gemeenteraad bezocht en deze keer 5700 handtekeningen aangeboden aan wethouder Bokhove en de noodzaak van een pont nog toegelicht in de commissie.

We zijn ons nu aan het beraden op de volgende stap. Misschien een protestbijeenkomst, een lange sliert fietsen op weg naar de Coolsingel?

We zijn tenslotte in gesprek met een bedrijf dat Martitieme oplossing verzorgt. Zij gaan een begroting maken van de kosten van een veerpont. Misschien is het goedkoper dan de ambtenaren denken? Steun kunnen wij als dagelijkse tunnelgebruiker heel goed gebruiken.

Veel steun voor de petitie!

Ruim 200 mensen hebben de petitie Red Dorpshuis Het Terras al getekend. Dank voor uw steun.

+Read more...

Maar om indruk te maken op de politiek hebben we minstens 1000 steunbetuigingen nodig. Met elkaar gaan we dat halen

5g Gemeenteraad Amsterdam

Hieronder kort beeldfragmenten van voorrondes 5g bij Gemeenteraad Amsterdam.

https://youtu.be/ZnOlvV66Ivc

Alfred Melse .

2019-06-02 | Petition Stop 5G

Sluiting petitie

Beste allen,

Vandaag 1 juni ga ik deze petitie vroegtijdig sluiten vanwege het feit dat de aanbieding aan de Tweede Kamer van de petitie: sensorvergoeding.nl op 4 juni gaat plaats vinden. Deze petitie wordt meegenomen in die aanbieding en zal voor >53000 handtekeningen zorgen.

+Read more...

Ik dank iedereen voor zijn steun aan deze en ook aan de andere petitie want ongetwijfeld zijn er dubbelen in verwerkt.

Houd het nieuws in de gaten! Mogelijk op 26 juni is er een mogelijkheid om in de plenaire zaal van de Tweede Kamer aanwezig te zijn. Hoe meer mensen, hoe beter. TD1 zijn voor, medici zijn voor, de RondeTafel heeft een unaniem besluit genomen; wachten kan niet langer meer duren. Vergoeding moet er dit jaar komen, dat is waar we voor gaan.

Petitie overhandigd op 29 mei 2019 aan de raad en college van Westerkwartier

De dag voor hemelvaart heeft Ruud van Nijen de petitie aangeboden aan de raad en het college van de gemeente Westerkwartier.

We hopen dat de raad het wijze besluit gaat nemen dat de gemeente deze periode moet gaan gebruiken alle in het verleden gemaakte plannen weer af te stoffen en compleet te maken, zodat er in 2022 kan worden begonnen met de aanleg.

Het college komt nu met de plannen voor de komende jaren. Deze plannen worden op 10 juli in de raadszaal van het gemeentehuis in Zuidhorn besproken.

+Read more...

U bent van harte welkom om deze vergadering live mee te maken. U kunt het ook volgen via een livestream op de website van de gemeente Westerkwartier, zie inspreker 2 om 20:13

Motorfietsenoverlast Krimpenerwaard

Van de webiste van de Krimpenerwaard: Bewoners van Zuidplas (Moordrecht, Zevenhuizen, Nieuwekerk ad IJssel en Moerkapelle) herkennen zich in de geluidsoverlast problematiek in de Gemeente Krimpenerwaard en zoeken samenwerking met de Actiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard.

Snel naar: https://geluidoverlast-krimpenerwaard.com/2019/05/30/bewoners-gemeente-zuidplas-zoeken-samenwerking/ om aan te sluiten!.

Check ook onze Facebook Pagina!

https://www.facebook.com/PetitieNLRoei.