You, the petitioner

Updates

Apps voor petities.nl: lancering application programming interface

Tijdens het evenement 'versterk de petitie' op 12 oktober 2018 demonstreren we hoe andere systemen kunnen communiceren met Petities.nl.

Dit biedt mogelijkheden voor apps, voor campagnewebsites en vooral voor interne overheidsites die petities willen koppelen aan interne processen, zoals de beantwoording van een petitie (de doelstelling van Petities.nl).

Aarzel niet om uw voornemen te melden bij webmaster@petities.nl (of bel 020-7854412).

Voor de technici staat de documentatie op Github.com.

2018-10-12

Besluit gemeenteraad Oostzaan 15 april uitgesteld!

Beste liefhebber van het Twiske,

Fantastisch dat u heeft getekend voor het Twiske. We zijn de 2.000 ondertekeningen inmiddels ruim gepasseerd!

Misschien wilt u de petitie kracht bijzetten door naar de gemeenteraadsvergadering in Oostzaan te komen.

+Read more...

Ontzettend graag! Maar kom niet op 15 april.

De gemeenteraad heeft het principebesluit over vakantiewoningen in het Twiske namelijk uitgesteld: er moet eerst een natuurtoets komen. En terecht natuurlijk. We berichten uiteraard de nieuwe datum als die bekend is. We hopen dat u dan komt!

En blijf de petitie delen met buren, vrienden en bekenden! Want hoe meer mensen tekenen, hoe groter onze overtuigingskracht.

met groene groet,

Hart voor het Twiske Platform Twiske Geen Pretpark Partij voor de Dieren Amsterdam, Zaanstad, Noord-Holland

Dossiers vrijgeven van gevaarlijke psychiatrische patiënten

de petitionaris van Dossiers vrijgeven van gevaarlijke psychiatrische patiënten voor politie en OM vraagt u de petitie te ondertekenen:

"In 2007 is mijn moeder vermoord. Het politieonderzoek is gestaakt omdat de Politie Haaglanden geen inzage kreeg in het dossier van een uiterst gewelddadige verdachte patiënt van een Haagse psychiatrische instelling.

+Read more...

Teken daarom de petitie:"

minderprivacybijmoord.petities.nl

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?

2019-04-11

Start campagne op Museumplein!

Beste ondertekenaar,

Bedankt voor uw steun aan de petitie ‘Haal de I Amsterdam-letters terug’. Wij nodigen u van harte uit om vandaag om 16:00 aanwezig te zijn op het Museumplein voor de kick-off van onze campagne.

De media zal hierbij aanwezig zijn, mocht u niet in beeld willen komen of hebt u andere vragen dan verzoeken wij u contact op te nemen met de petitionaris.

Met vriendelijke groeten,

Daniël Ellis.

2019-04-11 | Petition Haal de I Amsterdam-letters terug

Regeling die moet zorgen voor meer banen, houdt lonen laag

De regeling lage-inkomensvoordeel (LIV), die 2 jaar geleden werd ingevoerd, moest bedrijven een zetje geven om medewerkers aan te nemen. Maar volgens de FNV leidt de regeling er juist toe dat medewerkers op het minimumloon worden gehouden. Het lage-inkomensvoordeel is een jaarlijkse tegemoetkoming van 2000 euro voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon.

+Read more...

Daardoor dalen de loonkosten voor de werkgever. Maar de FNV is kritisch. "Als mensen meer gaan verdienen vervalt de subsidie. Dus houden bedrijven de lonen laag", zegt Linda Vermeulen van de FNV.

Concurreren door te beknibbelen op loon Hoogleraar economie Alfred Kleinknecht is kritisch en vindt de regeling inefficiënt. "De regeling is onder invloed van het bedrijfsleven tot stand gekomen. Daardoor krijgt de detailhandel een half miljard toegeschoven. Het Centraal Bureau voor de Statistiek berekende dat er door de regeling ongeveer 7.000 banen worden gerealiseerd, maar veel mensen hebben die baan ook wel zonder de regeling." Een belangrijke reden waardoor mensen voor een minimumloon blijven werken is omdat er te weinig wordt geïnnoveerd, zegt Kleinknecht. "Als je dan producten of diensten aanbiedt die iedereen kan aanbieden, dan moet je de goedkoopste zijn. Dus je winst maximaliseren en beknibbelen op loon. Als je niet op de kwaliteit van producten of processen kunt concurreren dan moet je het van de kosten hebben."

Al 18 jaar het minimum Bonnie werkt al 18 jaar bij De Bijenkorf in Amsterdam en verdient net iets boven het minimum, maar veel collega's van haar halen dat nog niet eens. "Dat vind ik onbegrijpelijk en oneerlijk. Veel klanten schrikken als ik vertel wat medewerkers bruto per maand verdienen. Dat is ongeveer 11,80 euro bij een 38-urige werkweek." Daarom zit Bonnie namens het personeel met de directie aan tafel en ziet hoe de bazen de hand op de knip houden. "Bij La Fayette in Parijs zou waarschijnlijk het hele warenhuis door het personeel op z'n kop zijn gezet, maar wij zijn geen Fransen", zegt Bonnie. "We kiezen voor ludieke acties zoals het uitdelen van bloemen."

Half miljard naar het bedrijfsleven Ook Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA ) is kritisch. Volgens hem moet de hele LIV-regeling op de schop. "Vorig jaar heeft de overheid over het jaar 2017 bijna een half miljard euro uitgekeerd aan het bedrijfsleven. Een totale verspilling van belastinggelden."

Werkgevers krijgen subsidie voor banen rond het minimumloon. Werkgevers krijgen subsidie voor banen rond het minimumloon.

Ontstaan van initiatief

Bij het starten van de petitie is niet gesproken met eventuele belanghebbende partijen. De petitie dient een beeld te geven of er draagvlak is voor een beeld van Gerard Philips.

+Read more...

Tevens kan de petitie mensen/partijen bereiken en aansporen die nodig zijn voor de realisatie van het standbeeld. De petitie is gestart vanuit een eigen initiatief

2019-04-10 | Petition Standbeeld voor Gerard Philips

Krachten bundelen

Beste ondertekenaar, graag ondertekenen via: https://www.petitiestarter.nl/petitions/weg-met-het-containerbeleid

Deze petitie wordt opgeheven. Wij zijn overigens niet uitgenodigd voor koffie bij wethouder Schaap zoals De Schakel vandaag abusievelijk meldt.

Iedereen kan tekenen

Onze tekst roept vragen op over voor wie de petitie bedoeld is. Natuurlijk kan iedereen die vindt dat er een goed alternatief moet komen tijdens de afsluiting van de fietsers- en voetgangerstunnel, de petitie ondertekenen.

+Read more...

Ook bewoners van Rotterdam Noord of buiten Rotterdam.

Antwoorden minister Bruins op vragen van de leden Bergkamp, Raemakers, Ploumen en Ellemeet

Minister Bruins (VVD) heeft geantwoord op de vragen van de leden Bergkamp en Raemakers (beiden D66) over de vergoeding van vruchtbaarheidsbehandelingen van lesbische en alleenstaande vrouwen.

Daarnaast heeft hij gereageerd op de vragen van de leden Ploumen (PvdA) en Ellemeet (GroenLinks) over het bericht waarin minister Bruins aangeeft dat vruchtbaarheidsbehandelingen voor alleenstaanden en lesbische vrouwen tijdelijk toch vergoed worden.