U, de petitionaris

Nieuws

1 snelheid op de snelweg

De petitionaris van de petitie Eén snelheid op de snelweg vraagt u de petitie te ondertekenen:

"1 snelheid op de snelweg draagt bij aan het oplossen van 5 problemen:

  • stikstofproblematiek
  • co2-uitstoot
  • onveiligheid in het verkeer
  • bouwen van infrastructuur
  • brandstofverkoop (denk aan oorlog en inflatie)"

https://1snelheidopdesnelweg.petities.nl

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?

16-07-2022

Eerste reactie wethouder Warris (Groenlinks)

Inmiddels heeft wethouder Warris (GL) in een korte reactie op een eerste reeks schriftelijke vragen van DDO laten weten dat de verkeersmaatregel 'passend' is en de ovale drempels gewoon blijven liggen.

De wethouder gaat hiermee voorbij aan het feit dat de meeste verkeersdeelnemers (ernstige) hinder ondervinden van de ovale drempels en deze zelfs filevorming, gevaarlijke situaties en mogelijk ook schade aan voertuigen tot gevolg kunnen hebben.

+Lees meer...

DDO zal daarom blijven aandringen op verwijdering van de betreffende drempels.

300 buurtbewoners ondertekenden al de petitie. Stem jij ook?

De gemeente wil onze terrasvergunning weigeren. Afgelopen vrijdag zetten we een petitie open om dat tegen te gaan.

+Lees meer...

Binnen 24 uur hebben al meer dan 300 buurtbewoners en andere vrienden van GOOS de petitie ondertekend. Help jij mee om dit aantal te verdubbelen? We hebben tot en met woensdag 6 maart de tijd. We rekenen op je!

Op papier ook Handtekening

Ook op papier hebben wij meer dan 150 handtekeningen.

Binnenkort zullen wij dit bij gemeente Den haag onder de aandacht brengen!.

Fietspad Schouwweg-Noord De Wassenaarse Krant 1 maart

Beste allen,

Hierbij informeren wij u over het artikel uit De Wassenaarse Krant van 1 maart. Volgende week verwachten wij de raadsinformatiebrief met het advies van wethouder Koetsier. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Afgelopen maanden heb ik en een aantal betrokken Wassenaarders zich vrijwillig ingezet om het fietspad aan de Schouwweg Noord te behouden. Ook hebben we een aantal experts gevraagd ons te helpen.

+Lees meer...

Wij hopen dat u een bijdrage wilt leveren aan de kosten die wij gemaakt hebben voor het behoud fietspad Schouwweg Noord. U kunt dit doen op rekeningnummer IBAN NL09 ABNA 0131 4903 97 tav JHAM Rueb-Moonen inzake Crowdfunding fietspad Schouwweg Noord. Het bedrag is uitsluitend bedoeld voor gemaakte onkosten.

Bij voorbaat dank.

Kijk regelmatig op de petitiesite voor nieuws! Met vriendelijke groet,

Monique Rueb-Moonen namens de petitiegroep behoud fietspad Schouwweg Noord

10 van de 12 ministeries hebben hun financiële administratie niet op orde

Rijk niet klaar om volgende crises op te vangen

In 2022 hield de rijksoverheid zich beter aan de regels bij de besteding van geld dan in de coronacrisisjaren 2020 en 2021. Tegelijk hebben 10 van de 12 ministeries hun financiële administratie niet op orde.

+Lees meer...

Op grond van het verantwoordingsonderzoek over 2022 trekt de Algemene Rekenkamer de conclusie dat het Rijk niet klaar is om volgende crises te op te vangen.

https://www.rekenkamer.nl/onderwerpen/verantwoordingsdag/rijk-niet-klaar-om-volgende-crises-op-te-vangen

Stop de onnodige examendruk voor MBO zij-instroomtrajecten zorg en welzijn

De petitionaris van de petitie Stop de onnodige examendruk voor MBO zij-instroomtrajecten zorg en welzijn vraagt u de petitie te ondertekenen:

"Het niet inspelen op al aanwezige kennis en ervaring van deelnemers aan MBO zij-instroomtrajecten zorg en welzijn, leidt tot onnodige examendruk en studiebelasting. Het veroorzaakt studievertraging, demotivatie, uitval of het überhaupt niet starten met een (vervolg)opleiding (het 'Corton-effect')."

https://mbozijinstroom.petities.nl

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier? .

01-03-2024

Update: maandag raadsvergadering

De petitie voor een volwaardig recreatiebad in het nieuwe zwembad is véél harder gegaan dan verwacht. We hoopten 200 handtekeningen op te halen in de aanloop naar de raadsvergadering die maandag 4 maart om 19:30 uur begint, maar de teller staat na een dag op meer dan 1200.

+Lees meer...

Het is duidelijk dat er heel veel steun is voor een recreatiebad.

Het zwembad heeft zelf gereageerd in de media en op social media dat het doelgroepenbad ook recreatief kan worden gebruikt. Ja, dat weten we. Maar dan is het nog steeds geen recreatiebad! Ze schrijven over het doelgroepenbad dat ze om het te framen als iets beters schrijven als ‘doelgroepen-/recreatiebad’ dat ‘de vorm van het doelgroepen-/recreatiebad misschien wat minder speels is dan nu, maar het aantal vierkante meters, de functionaliteit en mogelijkheden zijn wel veel groter. Zo komt er bijvoorbeeld in het doelgroepen-/recreatiebad een beweegbare bodem die de diepte kan toebrengen naar de groep die op dat moment aanwezig is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld 30-50 cm voor zeer jonge kinderen of 100-140 cm voor wat oudere kinderen. Ook komen er allerlei bevestigingen om speelattributen in het water te leggen of boven het water te hangen. Naast deze baden komt er een interactief spraypark/waterspeeltuin met verschillende elementen voor de allerkleinste kinderen in onze samenleving.’

Een doelgroepenbad waar speelattributen in kunnen is niets nieuws, dat gebeurt in alle zwembaden die zo’n bad hebben. Maar het is geen recreatiezwembad… Feit is: een 'multifunctioneel' doelgroepenbad is geen volwaardig recreatiebad, zoals een film kijken op je eigen scherm thuis niet gelijk is aan een bioscoopervaring, thuis spelen niet te vergelijken is met een dagje uit naar een speelparadijs, of thuis eten koken toch echt niet dezelfde ervaring is als uit eten gaan in een restaurant, hoewel je dat op papier ook allemaal als dezelfde ‘functie’ kunt omschrijven. Het hele idee van een recreatiebad is dat het een beleving is, een ervaring, een avontuur voor kinderen en families. En zo’n bad komt er dus simpelweg niet meer (en is er nu wél!). Geen bubbels, geen zitjes in het water, geen stroomversnelling, geen grote glijbaan. Geen uitbreiding vanwege de toenemende bevolking, maar een verschraling. Het wordt gewoon uitgekleed. Dat betekent overigens ook minder aantrekkingskracht. Het recreatieve aspect van het zwembad levert op langere termijn immers inkomsten op. Oftewel - een zwembad zonder (of met uitgeklede) recreatieve faciliteiten is goedkoper om te bouwen maar levert op langere termijn wel een gat in de begroting of exploitatie op. We attenderen de gemeente graag op dit financiële risico op langere termijn.

Het zwembad zegt ook: ‘Gezien de financiën komt er voorlopig geen grote waterglijbaan. Wel zijn alle voorbereidingen getroffen om dit in de toekomst te gaan realiseren. Wij willen iedereen die de petitie heeft ondertekend dan ook oproepen om een crowdfunding te starten zodat dit zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden.’

Er komt dus geen nieuwe glijbaan, tenzij we dat dan zelf maar bij elkaar schrapen? Bouw gewoon een volwaardig recreatiebad, mét glijbaan. Heb oog voor de toekomst en heb gevoel voor het belang van echte recreatieve voorzieningen voor kinderen en families in de gemeente. Stop de verdere verschraling.

Wie maandag naar de raadsvergadering kan komen, stuur aub even een berichtje.

Opiniestuk in de Volkskrant

Professor Dokter H. van Luit, deskundige op het gebied van dyscalculie, heeft een prachtig opiniestuk geschreven in de Volkskrant van afgelopen dinsdag.

+Lees meer...

Daar zijn we hem enorm dankbaar voor en het heeft ook veel nieuwe ondertekeningen opgeleverd. Het is te vinden op: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-verspil-niet-langer-mbo-talent-stop-met-die-verplichte-rekentoets~b88c9d18/