U, de petitionaris
Snap 2021 02 24 20 22 27

Zwembaden moeten weer open voor wedstrijdzwemmen en waterpolo

6.029 ondertekeningen

Kinderen mogen wel naar school en hun buitensport, maar niet naar wedstrijdzwemmen of waterpolo. Terwijl er in de zwembaden heel goed rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen. De ontwikkeling van deze kinderen gaat zienderogen achteruit. Buitensport is geen water gevoel, zij missen dit!

Petitie

Wij

ouders, familie en andere betrokkenen

 

constateren dat:

  • De trainingen voor wedstrijdzwemmen en waterpolo zijn nu drie keer onderbroken door het verplicht sluiten van de zwembaden.

  • Dat de kinderen behoefte hebben aan watergevoel en met hun maatjes kunnen trainen en eventueel onderlinge wedstrijdjes willen spelen.

  • Dat landtrainingen in geen relatie staan met het wedstrijdzwemmen of waterpolo├źn.

  • Dat soort genootjes die een buitensport alle ruimte hebben om hun sport te beoefenen en onze kinderen niet.

 

en verzoeken

  • Ons dringende verzoek is om alle zwembaden weer te openen voor wedstrijdzwemmen en waterpolo van onze kinderen.

  • En na deze opening de zwembaden ten alle tijde open te laten, zodat de kinderen kunnen blijven groeien in hun sport en plezier.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Erwin de Jong 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nog weinig vooruitzichten voor zwemwedstrijden, waterpolo en synchroonzwemmen

Ondanks de inspanningen van NOC/NSF richting het kabinet, zijn er op korte termijn geen mogelijkheden om te kunnen wedstrijdzwemmen, waterpolowedstrijden of synchroonwedstrijden in een binnenbad. Ondanks dat aangetoond is dat binnenzwembaden een VEILIGE omstandigheid is om te sporten. Vraag zoveel mogelijk vrienden, bekenden om deze petitie te tekenen en hopelijk geeft dit het kabinet een extra duw om iedereen weer een binnen(zwem)sport te doen..

26-03-2021

Help ons nog meer!! Doe het voor de kinderen!

Na nog geen 3 dagen hebben we al meer dan 4500 handtekeningen. Dat is ongeveer 1/3 van alle Facebook leden van de KNZB. Daarom willen wij vragen om deze link aan zoveel mogelijk mensen door te sturen. Tot onze spijt zijn de synchroonzwemmen niet genoemd, maar ook deze kinderen verdienen weer te trainen in een zwembad.

Hopelijk zien we snel de zwembaden opengaan..

28-02-2021