U, de petitionaris
Pp voor petitie

Zorgbonus ook voor (bio)medisch laboratoriummedewerkers

11.604 ondertekeningen

In de ziekenhuislaboratoria wordt hard (over)gewerkt om de vele COVID-19 tests af te nemen en te analyseren: er wordt gewerkt met infectieus lichaamsmateriaal, er is met risico op besmetting o.a. bloed geprikt bij corona-patiënten, met mogelijk niet altijd de juiste/voldoende beschermingsmiddelen.

Petitie

Wij

(bio)Medisch laboratoriummedewerkers (medisch analisten en preanalyse medewerkers) en medestanders

 

constateren dat:

  • dat het Ministerie van VWS (bio)medisch laboratoriummedewerkers (medisch analisten en preanalyse medewerkers) heeft vermeld op de lijst 'Beroepen en functies die NIET in aanmerking komen voor de zorgbonus'.
  • Deze medisch analisten / biomedisch laboratoriummedewerkers hebben iedere dag in de frontlinie gestaan, werken dagelijks met infectieus (corona-)materiaal; een deel heeft dagelijks patiëntencontact en heeft extra diensten gedraaid’.

 

en verzoeken

dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deze beroepsgroep opneemt in de lijst 'Beroepen en functies die WEL in aanmerking komen voor de zorgbonus'.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2021 
Petitionaris:
M. Pospiech-Greijn 
Organisatie:
NVML 

Geschiedenis

Ondertekeningen