U, de petitionaris
Afbeelding wonen woud plus legenda 2

Zorg voor échte burgerparticipatie bij nieuwbouw en ontwikkeling van Zuidrand Apeldoorn

742 ondertekeningen

B&W van Apeldoorn denkt de burgers te 'betrekken' bij hun reeds gemaakte plannen. 'Burgerbetrokkenheid' komt echter van boven, werkt 'verticaal' en wordt top-down door de overheid éénzijdig bepaald. 'Burgerparticipatie' is 'horizontaal' en vraagt om communicatie om écht gezien en gehoord te worden.

Petitie

Wij

Bewoners, belanghebbenden van Klarenbeek, Voorst en omstreken c.q. buitengebied

 

constateren dat:

de gemeente Apeldoorn met hun woorden in hun mail van 18 april 2024 (om 11.23 uur) - ik citeer: "wij weten dat er ook nog veel onduidelijk is en zorgen zijn" officieel heeft erkend, zeer nalatig te zijn geweest ons, burgers, op tijd en juist te hebben geïnformeerd over hun nieuwbouwplannen en ontwikkeling van de Zuidrand in Apeldoorn.

 

en verzoeken

de gemeente Apeldoorn alle belanghebbenden rondom het Zuidrand project het 'uitdaagrecht' (Right to Challenge) te geven teneinde daadwerkelijk in gesprek met ons te gaan. Met als doelen:

  • een versterking in de zeggenschap,
  • een verbetering in de totstandkoming van het beleid en de bouwplannen,
  • een efficiëntere besluitvorming en implementatie van de bouwplannen,
  • het behoud van de kwaliteit en de leefbaarheid van ons woongebied.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Apeldoorn 
Petitieloket:
Petitionaris:
George Westerduin  
Organisatie:
Behoud Buitengebied Klarenbeek, inwoner Erik Neuteboom  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Betekenis 'en omstreken'

In het kader van deze petitie vallen onder de beschrijving 'en omstreken' uiteraard ook Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Deze prachtige 'dorpen' moeten we eveneens koesteren.

22-04-2024

Right to Challenge (uitdaagrecht) - mijn uitleg.

Met het 'geven' van het 'uitdaagrecht' bedoel ik, als petitionaris, dat de gemeente Apeldoorn daadwerkelijk gehoor dient te 'geven' aan dit belangrijke recht de lokale overheid uit te dagen toe te passen. De gemeente moet openstaan voor onze ideeën en zij dient ons, burgers, de ruimte en tijd te geven initiatieven persoonlijk met hen te kunnen bespreken omdat wij, de bewoners en belanghebbenden, uitgaan van onze eigen logica en leefruimte.

+Lees meer...

Pas nadat er een gezamenlijk traject tussen betrokkenen en de gemeente Apeldoorn traject is opgezet en na een aantal verdiepende sessies een commitment over onze initiatieven wordt verkregen, kan er in samenspraak een 3e concept/plan worden gemaakt over Zuidrand

20-04-2024