You, the petitioner
Afbeelding wonen woud plus legenda 2

Zorg voor échte burgerparticipatie bij nieuwbouw en ontwikkeling van Zuidrand Apeldoorn

742 signatures

B&W van Apeldoorn denkt de burgers te 'betrekken' bij hun reeds gemaakte plannen. 'Burgerbetrokkenheid' komt echter van boven, werkt 'verticaal' en wordt top-down door de overheid éénzijdig bepaald. 'Burgerparticipatie' is 'horizontaal' en vraagt om communicatie om écht gezien en gehoord te worden.

Petition

We

Bewoners, belanghebbenden van Klarenbeek, Voorst en omstreken c.q. buitengebied

 

establish that:

de gemeente Apeldoorn met hun woorden in hun mail van 18 april 2024 (om 11.23 uur) - ik citeer: "wij weten dat er ook nog veel onduidelijk is en zorgen zijn" officieel heeft erkend, zeer nalatig te zijn geweest ons, burgers, op tijd en juist te hebben geïnformeerd over hun nieuwbouwplannen en ontwikkeling van de Zuidrand in Apeldoorn.

 

and request

de gemeente Apeldoorn alle belanghebbenden rondom het Zuidrand project het 'uitdaagrecht' (Right to Challenge) te geven teneinde daadwerkelijk in gesprek met ons te gaan. Met als doelen:

  • een versterking in de zeggenschap,
  • een verbetering in de totstandkoming van het beleid en de bouwplannen,
  • een efficiëntere besluitvorming en implementatie van de bouwplannen,
  • het behoud van de kwaliteit en de leefbaarheid van ons woongebied.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Apeldoorn 
Petition desk:
Lead petitioner:
George Westerduin  
Organisation:
Behoud Buitengebied Klarenbeek, inwoner Erik Neuteboom  

History

Signatures

Updates

Betekenis 'en omstreken'

In het kader van deze petitie vallen onder de beschrijving 'en omstreken' uiteraard ook Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Deze prachtige 'dorpen' moeten we eveneens koesteren.

2024-04-22

Right to Challenge (uitdaagrecht) - mijn uitleg.

Met het 'geven' van het 'uitdaagrecht' bedoel ik, als petitionaris, dat de gemeente Apeldoorn daadwerkelijk gehoor dient te 'geven' aan dit belangrijke recht de lokale overheid uit te dagen toe te passen. De gemeente moet openstaan voor onze ideeën en zij dient ons, burgers, de ruimte en tijd te geven initiatieven persoonlijk met hen te kunnen bespreken omdat wij, de bewoners en belanghebbenden, uitgaan van onze eigen logica en leefruimte.

+Read more...

Pas nadat er een gezamenlijk traject tussen betrokkenen en de gemeente Apeldoorn traject is opgezet en na een aantal verdiepende sessies een commitment over onze initiatieven wordt verkregen, kan er in samenspraak een 3e concept/plan worden gemaakt over Zuidrand

2024-04-20