U, de petitionaris
Grandma hands

Zorg en medicatie moeten leverbaar blijven

645 ondertekeningen

Er zijn steeds meer problemen met leveringen van medicatie en goede zorg. De productie van medicijnen worden stilgelegd of verdwijnen zelfs compleet uit de handel. Het draait om octrooirechten (contracten en geld dus ). De zorgpremie gaat omhoog ,zorg en kwaliteit omlaag. Dit moet stoppen!

Petitie

Wij

Wij, het Nederlandse volk, patiënten, apothekers en artsen

 

constateren

  • Lijden onder het feit dat steeds meer medicatie niet meer of onvoldoende leverbaar is.

  • De oorzaak ligt niet zozeer in de grondstoffen maar in octrooien, contracten en groot financieel belang van de zorgverzekeraars.

  • Het is te belachelijk dat deze commerciële instellingen de vrije hand krijgen (machtspositie) ten koste van onze gezondheid... dit moet stoppen!

 

en verzoeken

Wij verzoeken u dat de zorgverzekering voor iedereen betaalbaar gaat worden. Dat de geprivatiseerde commerciële zorg weer naar de staat gaat en dat levensreddende en ondersteunende handelingen en medicaties ten alle tijde voorhanden zijn voor iedereen dit zonder winstoogmerk maar met oog voor de mens.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2022 
Petitionaris:
Angela Visser 
Organisatie:
bezorgde moeder 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het gaat er hard aan toe bij de balie van de Apotheker !

Geneesmiddelentekorten zijn een steeds groter probleem in Nederland. Zowel Industrie als politiek zien in grotere voorraden een logische oplossing, maar vooralsnog wil niemand voor de kosten opdraaien, de patient, u en ik zijn de dupe.

In oktober 2020 waren meer dan 769 generieke receptgeneesmiddelen niet leverbaar en ook dit jaar zijn er tekorten.

+Lees meer...

De apothekers wijzen al snel naar de verzekeraars als schuldige. Zij hebben namelijk een voorkeur voor de goedkoopste medicijnen.

Is een medicijn niet leverbaar, dan krijgt u een vervangend medicijn met dezelfde werkzame stof. Niet iedereen is daar gelukkig mee omdat andere medicijnen voor nieuwe bijwerkingen kunnen zorgen.

Vaak is het medicijn nog wel beschikbaar maar de apotheker zal dit moeten importeren vanuit het buitenland, dit kost extra geld en dat vergoedt de verzekeraar niet, en wij moeten ons maar aanpassen, dit moet stoppen want er is een medische noodzaak dat wij medicijnen nemen.

Opvallend is ook dat veel medicijnen in het buitenland zelfs goedkoper zijn dan in Nederland, let op het gaat hier om dezelfde medicijnen.

Bronvermelding: artikel Trouw Marco Visser 10 mei 2019.

26-02-2021