You, the petitioner
1fca5aac 8213 40a0 9b6a e081448114de

Zorg dat kindermishandeling vaker bestraft wordt

19 signatures

Kindermishandeling blijft vaak onbestraft door de verjaringstermijn die geldt voor mishandeling. Kinderen zijn vaak te jong om te weten dat ze aangifte kunnen doen of hebben er de mogelijkheid niet toe omdat ze afhankelijk zijn van volwassenen. Hier kunt u verandering in brengen!

Petition

We

die vinden dat kindermishandeling niet onbestraft moet blijven

 

establish that:

  • Dat er op het moment een verjaringstermijn geldt van 6 tot 12 jaar op mishandeling.
  • Vaak weten kinderen die slachtoffer zijn van kindermishandeling niet dat ze aangifte kunnen doen of hebben ze daar geen mogelijkheid toe.
  • Wanneer ze daar wel aangifte van willen en kunnen doen is het vaak al te laat. Bijvoorbeeld als iemand van z’n 4e tot 8e mishandeld is en op z’n 20ste aangifte wil gaan doen.

 

and request

Dat de verjaringstermijn voor mishandeling op zaken voor een 18e levensjaar, pas na het 18e levensjaar ingaat. Zo blijft kindermishandeling minder vaak ongestraft.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Jesse Mies 

History

Signatures