You, the petitioner
Fotolia 122695852 s speeltuin

Zonder mooie speeltuin geen herinrichting van het Haarlemse Schoterbos

376 signatures

Het Schoterbos in Haarlem wordt opnieuw ingericht. Maar in het voorlopig ontwerp (VO) is amper rekening gehouden met het speelplezier van de (jonge) kinderen die er in de buurt wonen. En dit zijn er veel! Wij willen dat de Gemeente Haarlem voor hen in het ontwerp een fijne speeltuin opneemt.

Petition

We

Dreumesen, peuters, kleuters, schoolkinderen en ouders die samen willen spelen in het Schoterbos.

 

establish that:

dat het Voorlopig Ontwerp (VO) Fase 1 Schoterbos Haarlem weinig tot geen aandacht heeft voor het speelplezier van (jonge) kinderen. Dit terwijl de nabij gelegen wijken uitpuilen met jonge kinderen. Als 46% van de huishoudens (bron: CBS) in omringende wijken huishoudens zijn met kinderen, dan is het toch raar dat hier amper oog voor is bij de herinrichting?

 

and request

de Gemeente Haarlem om in het Voorlopig Ontwerp ruimte te maken voor een fijne speeltuin waar kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot ca. 12 jaar met elkaar kunnen klimmen, klauteren, rennen en springen. Leuk en gezond samen buitenspelen.

De Gemeente Haarlem wil een aantrekkelijk parkprogramma. Zo'n programma kan natuurlijk niet compleet zijn als de vele (jonge) kinderen in de buurt hier geen onderdeel van uitmaken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Haarlem 
Petition desk:
Closing date:
2016-11-25 
Answer expected:
2017-02-11 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Michael Verburg 
Organisation:
Een initiatief van betrokken ouders van de Vorsterman van Oyenstraat: Nanno, Karen, Martijn, Ingeborg, Susanne, Michael, Jiska, Ronald, Jet, Richard, Ina, Freek, Marieke en Wim 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie ingeleverd bij Gemeente Haarlem en overhandigd tijdens Raadsvergadering

Afgelopen zondag is de petitie ingeleverd bij het loket van de Gemeente Haarlem dat gaat over de herinrichting van het Schoterbos. Begin van de week hebben we hierover een ontvangstbevestiging binnen gekregen.

+Read more...

Zie verderop in de bericht voor de inhoud van de ontvangstbevestiging.

Verder heeft onze 'woordvoerder' Michael gisteravond tijdens de raadsvergadering van de Gemeente Haarlem de petitie op symbolische wijze overhandigd aan de verantwoordelijk wethouder mevrouw Sikkema. Met name dochter Janne speelde hierin de hoofdrol. In een pitch van een paar minuten hebben Michael en Janne ons standpunt met verve toegelicht en afgesloten met de mededeling: het belangrijkste is nu besproken, u kunt weer rustig huiswaarts keren. Dit konden de raadsleden wel waarderen...

Het is nu even afwachten hoe e.e.a. gaat uitpakken. Wij zijn in ieder geval positief gestemd, gezien de ontvangst en interesse bij de Gemeente Haarlem voor ons initiatief. We houden jullie op de hoogte.

Hieronder nog de inhoud van de ontvangstbevestiging;

...Hierbij bevestig ik de ontvangst van uw zienswijze op het voorlopig ontwerp (VO) Schoterbos.

Tot en met 27 november 2016 konden belanghebbenden het VO inzien en hun zienswijze kenbaar maken. Gedurende de inspraakperiode worden alle ingestuurde zienswijzen verzameld. Deze worden afgewogen en eventueel verwerkt in het definitieve ontwerp (DO).

De zienswijzen worden opgenomen in de zogeheten “inspraaknotitie”. Dit is een document waarin op iedere ingekomen zienswijze een antwoord geformuleerd is. Zodra het bijgestelde plan en de inspraaknotitie is vastgesteld door het college van B&W, ontvangt u hiervan een exemplaar via e-mail..."

2016-12-02

Petitie gaat vandaag sluiten

De petitie gaat vandaag sluiten. Om 12:00 uur hebben we een heel mooi aantal van 370 handtekeningen met elkaar verzameld.

+Read more...

Dit aantal is nog mooier als je bedenkt dat je bij veel van deze handtekeningen minstens 1 kind, maar meestal meer kinderen mag optellen. Op die manier tellende ga je al snel richting de 1000. Iedereen nogmaals enorm bedankt!

We gaan na sluiting de petitie aanbieden aan de Gemeente Haarlem. De inspraaktermijn eindigt namelijk komende zondag 27 november. We kijken ook nog of we spreektijd kunnen regelen bij de behandeling van het VO in de gemeenteraad.

We houden jullie op de hoogte!

2016-11-25

Eindsprint van start

Nog 3 dagen en dan sluiten we de petitie. We zitten nu op een heel mooi aantal van 355 handtekeningen.

+Read more...

Halen we in de eindsprint de 400?

Deel nog 1 keer de petitie via Facebook, Twitter of persoonlijk op straat, op school, bij vrienden, etc. en dan komen we zeker uit op 400!

Iedereen nogmaals bedankt!

2016-11-22