U, de petitionaris
Zondag  rustdag

Zondag rustdag in de woonwijken, behalve in koopzones

1 ondertekening

Klinkt het u bekend? U heeft een harde werkweek achter de rug, op zaterdag doet u de boodschappen en wat onderhoud aan uw huis, zaterdagavond neemt u het ervan, en opeens vroeg op de zondag wordt u wakker gemaakt in uw bed door lawaai van uw buren of overige buurtbewoners? Dit moet stoppen!

Petitie

Wij

Mensen die de zondag zien als een dag om zich voor te bereiden op de nieuwe werkweek.

 

constateren

  • De meerderheid in het land werkt van maandag tot en met vrijdag en doet op zaterdag de wekelijkse inkopen en onderhoud aan het huis, de zondag ziet men als een uitrustdag oftewel een rustdag.
  • Er zijn echter steeds meer mensen die vroeg op de zondagmorgen actie worden: ze halen de bladblazer eruit, het lokale bejaardentehuis organiseert een karaokeparty met luide speakers, buren die zonder respect een grote BBQ op de zondag houden.

 

en verzoeken

Zondag officieel als rustdag in woonwijken in te stellen met het motto dat er op die dag respect is tussen de buren en overige buurtbewoners: verbod op luid geluid, verbod op openbare samenscholing dat geluidsoverlast creëert, simpelweg een lage geluidsnorm voor de woonwijken instellen niet hoger dan die van een normaal gesprek; zondag moet een dag zijn waarop men zijn batterij kan opladen voor de nieuwe werkweek.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
05-09-2020 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Joey 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen