U, de petitionaris
Img 7078

Zomertijd afschaffen

37.532 ondertekeningen

De zomertijd is ongezond, rond het verzetten van de klok (zeker in het voorjaar) sterven de meeste mensen. Hartaanvallen, beroertes, verkeersdoden. Zoveel doden, en waarom? Omdat we dan in de zomer een uurtje langer licht hebben. Wat overigens ook niet klopt. De klok staat alleen anders.

Petitie

Wij

de inwoners van Nederland,

 

constateren

dat de zomer- en wintertijd niet meer nodig is. Mensen hebben er meer last van dan dat het nut heeft. Het uur meer daglicht waar het ooit voor ingesteld is; dat doel schiet het inmiddels allang volkomen voorbij.

 

en verzoeken

om de zomertijd af te schaffen. Het uur krijgen wij per direct terug. En volgend jaar doen we niet meer mee met de zomertijd.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Kenmerk:
 
Einddatum:
24-10-2017 
Antwoord verwacht:
07-11-2022 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Anouk Verhaaff 
Organisatie:
https://www.facebook.com/StopDeZomertijd 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen stichting

Nou, de kogel is door de kerk, voorlopig komt er geen stichting. Op mijn oproep zijn er geen reacties gekomen.

+Lees meer...

Ik zou de stichting natuurlijk in mijn eentje kunnen dragen, maar daar is het nu nog te druk voor in mijn leven. In de toekomst misschien, maar niet nu. Mocht er iemand alsnog interesse hebben in het vormen van een stichting, mag diegene mailen naar stopdezomertijd@gmail.com

Groet, Anouk

08-06-2017

Stichting?

Omdat er toch heel veel animo blijkt te zijn om te stoppen met het zomeruur, zit ik al een tijdje te denken over het starten van een stichting. Mocht je ervaring hebben hiermee of mee willen helpen, nodig ik je van harte uit te mailen naar stopdezomertijd@gmail.com

Het zou prettig zijn wanneer je in je mail zet wie je bent, wat je precies bij kunt dragen, wat jouw ideeën zijn en waar je bereikbaar bent (mail, telefoonnummer, skypenaam, etc)

Ik mail je altijd terug, of ik je kan gebruiken of niet.

+Lees meer...

Alleen kan het wel even duren.

Groet, Anouk

02-05-2017

Wat gaan we in het najaar doen?

Op zondag 29 oktober gaat de klok weer naar de goede tijd. De wintertijd. Mijn planning is om rond die tijd deze petitie ook aan de tweede-kamer aan te bieden.

+Lees meer...

Ik heb van heel veel mensen een mooi bedrag gekregen en dat wil ik inderdaad in het najaar gaan gebruiken om een weekje onbetaald vrij te nemen en mij volledig te richten op actievoeren. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet. Hou deze petitiepagina en Facebook dus in de gaten!!

Groet, Anouk

12-04-2017