U, de petitionaris
Bord blauwalg

Zilvermeer schoon, blauwalg-vrij

767 ondertekeningen

Het Zilvermeer (Kardingeplas) in Groningen is al jaren 's zomers door blauwalg ongeschikt om in te zwemmen. Iedere zomer verschijnen de waarschuwingsborden weer op het strand. Het is een grote teleurstelling voor de bewoners en organisaties van de omliggende wijken van de zwemplas. Foto: Elin Stil.

Petitie

Wij

de bewoners en organisaties van de omliggende wijken van het Zilvermeer

 

constateren

  • dat de zwemplas al jaren 's zomers door blauwalg ongeschikt is om in te zwemmen. Iedere zomer verschijnen de waarschuwingsborden weer op het strand.

  • Het is een grote teleurstelling voor bewoners van de omliggende wijken van de zwemplas.

  • Door de blauwalg hebben de vele nabijgelegen scholen, sportorganisaties en -instellingen bovendien geen goed (buiten)zwemwater voor hun activiteiten.

  • De blauwalg is zeer hardnekkig. Er zijn door de jaren heen verschillende pogingen gedaan iets aan het probleem te doen, maar steeds tevergeefs. Deskundigen op het gebied van waterbeheer wijzen op nieuwe technieken, die mogelijk een oplossing zijn.

 

en verzoeken

de gemeente en het Waterschap nieuwe technieken in te zetten om de de blauwalg te bestrijden en de waterkwaliteit van het Zilvermeer te verbeteren.

Het antwoord

In afwachting van overleg

Na de overhandiging van de petitie bleek dat de wethouder onze zorg deelt en met ons in gesprek te gaat. De gemeenteraad en wij wachten af wat daaruit komt.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
15-03-2019 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Actie comité Blauwalg NEE 
Organisatie:
Zilvermeer Schoon 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

In afwachting van overleg

Na de overhandiging van de petitie bleek dat de wethouder onze zorg deelt en met ons in gesprek te gaat. De gemeenteraad en wij wachten af wat daaruit komt..

10-05-2019

In afwachting van overleg

Na de overhandiging van de petitie bleek dat de wethouder onze zorg deelt en met ons in gesprek te gaat. De gemeenteraad en wij wachten af wat daaruit komt..

10-05-2019

We gaan de petitie aanbieden aan de gemeente op 10 april

De petitie is inmiddels gesloten en we hebben circa 746 handtekeningen via petitie.nl en 150 op papier, allemaal bedankt voor uw steun aan onze actie om de waterkwaliteit in het zilvermeer te verbeteren.

We gaan de petitie op 10 april om 16.30 aan de gemeente aanbieden, wij willen u vragen hierbij ook aanwezig te zijn om het belang van een schoon Zilvermeer te onderstrepen.

Locatie: Stadhuis Adres: Grote Markt 1 Locatie: Oude raadzaal Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: 16:30

.

06-04-2019