U, de petitionaris
237356b1 98a4 4521 a1c5 86abdec82671

Zet leerlingen centraal: geen vast aantal jaren in voortgezet onderwijs

442 ondertekeningen

Ons onderwijsstelsel is aan verandering toe. Om kinderen meer ruimte te bieden en kansengelijkheid te vergroten is het loslaten van een vast aantal jaren voor leerroutes in het voortgezet onderwijs (vmbo-tl 4 jr, havo 5, vwo 6) een belangrijke stap. Wij vragen minister en parlement de wet te veranderen.

Petitie

Wij

Betrokken burgers, ouders, leerlingen en professionals uit het (voortgezet) onderwijs.

 

constateren

  • Dat er een grote behoefte is aan flexibele leerroutes en examinering in het voortgezet onderwijs, die niet uitgaan van de uniforme, gemiddelde leerling, maar recht doen aan verschillen in wensen, mogelijkheden en talenten.
  • Dat de wet een vaste cursusduur voorschrijft die voor veel leerlingen niet passend is en een flexibel aanbod in de weg staat.
  • Dat deze vaste duur bovendien eerder leidt tot focus op onderwijssnelheid dan onderwijskwaliteit.
  • Dat als opleidingsniveau niet meer automatisch gekoppeld is aan een vaste cursusduur (zoals vmbo-tl 4 jr, havo 5 jr en vwo 6 jr) de kansen op succes voor kinderen en hun zelfvertrouwen worden vergroot en een brede ontwikkeling gestimuleerd.

 

en verzoeken

de wet (artikel 7 lid 1 WVO, artikel 8 onder a WVO en artikel 9 WVO) te veranderen om flexibiliteit mogelijk te maken in het aanbod voor de scholen in het voortgezet onderwijs.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Wouter van Daalen 

Geschiedenis

Ondertekeningen