You, the petitioner
237356b1 98a4 4521 a1c5 86abdec82671

Zet leerlingen centraal: geen vast aantal jaren in voortgezet onderwijs

418 signatures

Ons onderwijsstelsel is aan verandering toe. Om kinderen meer ruimte te bieden en kansengelijkheid te vergroten is het loslaten van een vast aantal jaren voor leerroutes in het voortgezet onderwijs (vmbo-tl 4 jr, havo 5, vwo 6) een belangrijke stap. Wij vragen minister en parlement de wet te veranderen.

Petition

We

Betrokken burgers, ouders, leerlingen en professionals uit het (voortgezet) onderwijs.

 

observe

  • Dat er een grote behoefte is aan flexibele leerroutes en examinering in het voortgezet onderwijs, die niet uitgaan van de uniforme, gemiddelde leerling, maar recht doen aan verschillen in wensen, mogelijkheden en talenten.
  • Dat de wet een vaste cursusduur voorschrijft die voor veel leerlingen niet passend is en een flexibel aanbod in de weg staat.
  • Dat deze vaste duur bovendien eerder leidt tot focus op onderwijssnelheid dan onderwijskwaliteit.
  • Dat als opleidingsniveau niet meer automatisch gekoppeld is aan een vaste cursusduur (zoals vmbo-tl 4 jr, havo 5 jr en vwo 6 jr) de kansen op succes voor kinderen en hun zelfvertrouwen worden vergroot en een brede ontwikkeling gestimuleerd.

 

and request

de wet (artikel 7 lid 1 WVO, artikel 8 onder a WVO en artikel 9 WVO) te veranderen om flexibiliteit mogelijk te maken in het aanbod voor de scholen in het voortgezet onderwijs.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Wouter van Daalen 

History

Signatures