U, de petitionaris
Stadswerven

Zet Hanneken van Dordt maar niet op haar voetstuk

564 ondertekeningen

De oudste stad van Holland verdient een blijvende herinnering aan haar 800ste verjaardag. Wij denken dat 'Hanneken van Dordt' geen geschikte herinnering is. Liever leggen we de nadruk op bijvoorbeeld de echte geschiedenis van onze mooie stad.

Petitie

Wij

Dordtenaren en in het bijzonder bewoners van Stadswerven.

 

constateren dat:

Dat er veel mensen zijn die het beeld Hanneken van Dordt niet toe willen voegen aan het stadsgezicht van Dordrecht, maar dat dit geluid nog niet gehoord is/wordt.

 

en verzoeken

het 'geschenk' Hanneken van Dordt niet te plaatsen, maar eventueel op zoek te gaan naar een alternatieve herinnering aan de 800ste verjaardag van onze mooie stad.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Dordrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
02-02-2021 
Petitionaris:
Dico de Wit 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Achtergrondinformatie Hanneken van Dordt

We krijgen wat vragen over de achtergrond van het beeld. Onder veel Dordtenaren is dit reeds bekende informatie, maar voor de mensen van buitenaf wellicht handige informatie:

Het beeld "Choëphore" (Hanneken van Dordt) moet een vrouw voorstellen die 'offert' aan het water.

+Lees meer...

Het is geïnspireerd op een beeld dat ooit in het stadscentrum van Dordrecht stond. Let wel: dit beeld offerde niet en had een totaal andere functie en gestalte.

Voor meer informatie: https://gerhardlentink.nl/choephore/

07-11-2020