You, the petitioner
Stadswerven

Zet Hanneken van Dordt maar niet op haar voetstuk

564 signatures

De oudste stad van Holland verdient een blijvende herinnering aan haar 800ste verjaardag. Wij denken dat 'Hanneken van Dordt' geen geschikte herinnering is. Liever leggen we de nadruk op bijvoorbeeld de echte geschiedenis van onze mooie stad.

Petition

We

Dordtenaren en in het bijzonder bewoners van Stadswerven.

 

observe

Dat er veel mensen zijn die het beeld Hanneken van Dordt niet toe willen voegen aan het stadsgezicht van Dordrecht, maar dat dit geluid nog niet gehoord is/wordt.

 

and request

het 'geschenk' Hanneken van Dordt niet te plaatsen, maar eventueel op zoek te gaan naar een alternatieve herinnering aan de 800ste verjaardag van onze mooie stad.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Dordrecht 
Petition desk:
Closing date:
2021-02-02 
Lead petitioner:
Dico de Wit 
Website:

History

Signatures

Updates

Achtergrondinformatie Hanneken van Dordt

We krijgen wat vragen over de achtergrond van het beeld. Onder veel Dordtenaren is dit reeds bekende informatie, maar voor de mensen van buitenaf wellicht handige informatie:

Het beeld "Choëphore" (Hanneken van Dordt) moet een vrouw voorstellen die 'offert' aan het water.

+Read more...

Het is geïnspireerd op een beeld dat ooit in het stadscentrum van Dordrecht stond. Let wel: dit beeld offerde niet en had een totaal andere functie en gestalte.

Voor meer informatie: https://gerhardlentink.nl/choephore/

2020-11-07