U, de petitionaris
95a4055e f486 4b04 9943 4b23e1966d36

Zet geen AZC in Sliedrecht

1.309 ondertekeningen

Het College van B&W in Sliedrecht is van plan een AZC voor 250 asielzoekers neer te gaan zetten. Voor de vorm gaat het nog langs de gemeenteraad. Maar het is een college bevoegdheid. En de inwoner wordt al helemaal niets gevraagd. Daarom deze petitie van Slydregt.NU zodat de inwoner gehoord wordt!

Petitie

Wij

inwoners

 

constateren dat:

  • Dat het kabinet zijn afspraken niet nakomt.
  • Al jaren niks doet aan de asielinstroom.
  • Dit nu niet de verantwoordelijkheid is van de gemeente.
  • En er dus is Sliedrecht geen ruimte is voor een AZC.
  • Zo zou de tijdelijke huisvesting tot 1 januari 2023 zijn. Maar deze is weer verlengd tot eerst 1 april en later 1 juli 2023. We kunnen er dus niet op vertrouwen dat afspraken worden nageleefd.
  • En de in inwoner van Sliedrecht niks gevraagd wordt.

 

en verzoeken

af te zien van het plaatsen van een AZC in Sliedrecht. Dit ook terug te leggen bij het COA. Het kabinet op zijn verantwoordelijkheden aan te spreken. En te luisteren naar de inwoners van Sliedrecht.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Sliedrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
21-02-2023 
Petitionaris:
Boudewijn Brandwijk 
Organisatie:
Slydregt.NU 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Geen AZC in SLD

Slydregt.NU is gestart met een petitie om de inwoners van Sliedrecht een stem te geven in de discussie over het plaatsen van een AZC. Het college van B&W heeft aangekondigd dat er een asielzoekerscentrum in Sliedrecht komt, maar Slydregt.NU is van mening dat de inwoners gehoord moeten worden voordat er een beslissing wordt genomen.

Vanwege het korte tijdspad is het niet mogelijk om voor dinsdag een referendum te organiseren.

+Lees meer...

Daarom roept Slydregt.NU alle inwoners van Sliedrecht op om de petitie te ondertekenen. De partij hoopt dat zoveel mogelijk Sliedrechters zich bij hen aansluiten en het college laten inzien dat het plaatsen van een AZC geen goed idee is.

“Wij geloven dat de inwoners van Sliedrecht het recht hebben om te worden gehoord en betrokken te worden bij belangrijke beslissingen die hun gemeenschap beïnvloeden. Het plaatsen van een AZC kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de veiligheid, economie en sociale samenhang van ons dorp, en daarom moeten we ervoor zorgen dat de mening van onze inwoners wordt gehoord”, aldus Mark Jongeneel, de fractievoorzitter van Slydregt.NU

17-02-2023