U, de petitionaris
Nee ik doe niet mee

Zeg ook NEE, ik doe niet aan WINDHANDEL mee

107 ondertekeningen

Exploitant Camperwind BV wil 5 ‘oude’ windturbines in de Jacoba-Rippolder op Noord-Beveland vervangen door 4 nieuwe turbines. De vervanging levert niet meer energie op en voldoet niet aan de subsidie-eisen. De gemeente weet dit, maar geeft toch vergunning en incasseert hiervoor de legesgelden!

Petitie

Wij

Bewoners van Noord-Beveland wijzen misbruik van subsidie af, die wij via de energierekening betalen

 

constateren

dat Camperwind BV, exploitant van het windpark in de Jacoba-Rippolder, 5 ‘oude’ windturbines wil vervangen door 4 nieuwe. De nieuwe turbines wekken niet meer energie op, maar leveren alleen de exploitanten meer SUBSIDIE op! Deze vervanging voldoet niet aan de eisen voor subsidie (SDE+regeling). Dit misbruik is bekend, maar de Gemeente ziet hier geen probleem in. Burgerstem 2.0 vindt dat dit niet kan en zegt NEE, hier doen wij niet aan MEE.

 

en verzoeken

misbruik van subsidiegeld niet door de gemeente te ondersteunen. Het college had de gemeenteraad beloofd om omwonenden inspraak te geven en onderzoeken uit te voeren naar de invloed op mensen, natuur en het landschap. Het college heeft hieraan nauwelijks invulling gegeven en bewijst hiermee als bestuurder niet betrouwbaar te zijn. Wij roepen het college op voor Noord-Beveland en haar inwoners te kiezen en niet voor het gewin van de exploitanten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Noord-Beveland 
Petitieloket:
Einddatum:
15-09-2016 
Petitionaris:
Burgerstem Noord-Beveland 
Organisatie:
Burgerstem Noord-Beveland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen