U, de petitionaris
Dinoland

Zeg nee tegen Summercamp twee

843 ondertekeningen

Een prachtig deel van Heino dreigt te verdwijnen! De eigenaar van het Summercamp wil aan de Rozendaelseweg 30 uitbreiden ten koste van het mooie landschap en de rust van omwonenden. Een camping en een 'hotelletje' met de intentie om in de toekomst verder door te groeien. Wij maken ons grote zorgen!

Petitie

Wij

Het Collectief Bezorgde Bewoners Heino en omgeving, natuurliefhebbers en inwoners van de gemeente Raalte

 

constateren dat:

  • het veranderen van de bestemming agrarische naar recreatie zal leiden tot overlast voor natuur, omwonenden en de kwetsbare cliënten van de zorgboerderij!
  • het een grote verkeers-aantrekkende werking zal hebben, met als gevolg gevaarlijke situaties.
  • de mobiliteit van gasten tussen Summercamp Schaarshoekweg/Jacobsgat/Rozendaelseweg, de rust voor mens en dier zal verstoren.
  • het onduidelijk is wat er met de locatie gebeurt in het laagseizoen.

 

en verzoeken

de gemeente Raalte;

  1. Niet in te stemmen met de bestemmingsplanwijziging naar recreatief. Het Summercamp geeft aan in de toekomst verder te willen uitbreiden. Wanneer stopt de expansiedrift van het Summercamp?
  2. Rekening te houden met de Wet Natuurbescherming art.1.1 en de belangen van haar burgers in plaats van één ondernemer.
    3.Niet wéér te kiezen voor een camping, maar voor het bouwen van woningen (bijvoorbeeld rood voor rood op deze locatie)

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Raalte 
Petitieloket:
Einddatum:
02.05.2024 
Petitionaris:
André Schutte en Dia Wilbrink 
Organisatie:
Collectief Bezorgde Bewoners Heino e.o. 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden Petitie aan de wethouder en een foutje in de tekst

Beste ondertekenaars van deze belangrijke petitie.

Op donderdag 25 om 14.00 zullen wij de petitie "Zeg nee tegen Summercamp twee" aanbieden aan de wethouder Dhr. Nijboer van BurgerBelang.

+Lees meer...

Wilt u daar bij zijn, stuur dan een mail naar diawilbrink@gmail.com

Verder hebben wij een fout in de tekst ontdekt. De aanvraag voor de uitbreiding van het Summercamp aan de Rozendaelseweg 30 behelst niet een verandering van het bestemmingsplan van agrarisch naar recreatief. De aanvraag gaat over een aanpassing van de omgevingsvergunning voor het perceel aan de Rozendaelseweg 30. Wij hebben ( door een te kort aan kennis op dit gebied) dit vanuit de aanvraag verkeerd geïnterpreteerd. Laat onverlet dat wij nog steeds zeer bezorgd zijn. Omdat al onze argumenten tegen deze uitbreiding recht overeind blijven staan. Wij hopen dan ook dat BurgerBelang doet wat zij in hun verkiezingsprogramma hebben benoemd, namelijk punt 6 van het verkiezingsprogramma : "Wij beschermen ons karakteristieke landschap/buitengebied".

22.03.2024

Artikel in de Stentor

Beste Petitie ondertekenaars.

Op 1 februari jl.. is er een artikel verschenen in de Stentor over de uitbreiding van het Summercamp aan de Rozendaelseweg.

+Lees meer...

Hier is de link; [https://www.destentor.nl/raalte/welk-plan-summercamp-heino-ook-heeft-het-zorgt-voor-tegenstand-dinoland-hier-wat-een-onzin~a84caf01/?cb=80a15c797705492a1c79d32e9a6acffb&auth_rd=1]

02.02.2024

Onze bezwaren en zorgen onder de aandacht gebracht van de Gemeenteraad Raalte

Beste Bezorgde Bewoners Heino en omgeving,

Op donderdag avond 1 februari hebben wij als Collectief spreektijd gekregen in de Gemeenteraad van Raalte. Hier hebben wij uitgebreid onze bezwaren en zorgen onder het voetlicht kunnen brengen.

+Lees meer...

Een aantal gemeenteraadsleden zijn op onze uitnodiging in gegaan om zelf te komen kijken naar de situatie. De Burgermeester en Wethouders zullen in de komende tijd een beslissing nemen over de aanvraag tot bestemmingswijziging naar 'recreatie'. Zodra dit bekend is zullen wij u op de hoogte brengen. Daarna mogen wij nog eens onze zienswijze presenteren. Maar zover is het nog niet. Wij hebben de avond afgesloten met hoop op een verstandig besluit van B&W.

24.01.2024