U, de petitionaris
Petitieplaatje4bij3

Zeg nee tegen NPO bezuinigingen op verdiepende wetenschapstv

3.024 ondertekeningen

De NPO moet bezuinigen, en is van plan wetenschappelijke tv te verminderen. In een tijd van fake news en scepticisme rond wetenschappelijke inzichten is educatieve tv noodzakelijker dan ooit. Vind jij ook dat verdiepende wetenschapsprogramma's een vaste plek moeten houden bij de publieke omroep?

Petitie

Wij

burgers die geven om informatieve en verdiepende televisie op de publieke omroep

 

constateren

dat achtergrond en verdieping in de vorm van geschiedenis- en wetenschappelijke programma's aangeboden moet blijven worden op de publieke omroep, en geen plaats moet maken voor pure entertainment. Zo behoudt de NPO haar educatieve karakter.

 

en verzoeken

de verdiepende wetenschappelijke televisieprogramma's geen dupe te laten zijn van de bezuinigingen bij NPO.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-09-2018 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Zsuzsika Sjoerds, Maarten Frens 
Organisatie:
Stand Up For Science 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Ton Van Dijk (Journalist & Bestuurder NPO): "NPO's duale afhankelijkheid van reclame én van een bezuinigende overheid leidt natuurlijkerwijs tot de afschaffing van journalistieke programma’s voor de hoogopgeleide minderheid"

NRC, 29 juni 2018: Nadat vorige week bekend werd dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) het actualiteitenprogramma Brandpunt+ van de buis haalt, wordt deze week duidelijk dat ook kwaliteitsprogramma’s als Andere Tijden en Tegenlicht moeten inleveren. Dat kwam de omroep op nogal wat kritiek te staan.

+Lees meer...

Kern daarvan is dat de NPO beter kan bezuinigen op het salaris van Matthijs van Nieuwkerk, amusementsprogramma’s en reizende BN’ers. Lees meer..

29-06-2018

Bericht NRC: NPO zet bijl in journalistieke programma’s

NRC, 28 juni 2018: Door bezuinigingen wegens daling reclameinkomsten schrapt NPO juist in programma’s met publieke functie. Er is veel verzet.

+Lees meer...

„Dit is het begin van het einde,” zegt Hans Goedkoop van Andere Tijden donderdag in een videoboodschap. Hij voert actie tegen de voorgenomen halvering van zijn geschiedenisprogramma. Ook documentairerubriek Tegenlicht voert actie. Minstens twee andere programma’s moeten zendtijd inleveren. Brandpunt + verdwijnt helemaal van tv. Lees verder...

29-06-2018