You, the petitioner

Zeg nee tegen het onnodig doden van dieren in dierentuinen

356 signatures

In de dierentuin van Kopenhagen is een gezonde jonge giraf gedood omdat deze niet in het fokprogramma paste. Ondanks aanbiedingen van andere dierentuinen, een bod van 500.000 euro is deze giraf gedood. In andere dierentuinen gebeurt dit ook. Dit is onacceptabel!

Petition

We

zijn inwoners van Nederland en de Europese Unie die om dieren geven. Alle dieren, overal.

 

establish that:

Wij constateren dat er onnodig dierentuindieren gedood worden omdat ze niet in een fokprogramma passen of omdat er in desbetreffende dierentuin geen plaats meer voor ze is. Wij constateren dat ondanks veel aanbiedingen voor een andere dierentuinplaats of een bod om een andere locatie te vinden het dier toch onnodig gedood wordt. Wij constateren dat niet in relatie staat tot de wildstand van deze dieren. Waarom in Europa een giraf afmaken terwijl in Afrika er te weinig nog in het wild leven?

Wij willen dat dit soort situaties niet meer mogen voorkomen, er moet bewust omgegaan worden met dieren in dierentuinen. Er mag niet onnodig gedood worden, er moet gezocht worden tot er een goede oplossing voor het dier gevonden is. Een inspanningsverplichting is verplicht.

 

and request

Wij willen dat er Kamervragen gesteld gaan worden hierover. Wij willen regels voor betere besluitvorming tegen het onnodig doden van dierentuindieren. Wij willen dat dit niet meer voorkomt. Wij willen hier aandacht voor. Wij willen duidelijkheid, wij willen dat er bewust wordt omgegaan met dieren in gevangenschap in relatie tot dieren in het wild, niet alleen voor beschermde en bedreigde dieren.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-09 
Answer expected:
2017-03-13 
Status:
Withdrawn 
Website:

History

Signatures