U, de petitionaris
Afbeelding 015

Zeg NEE tegen de Provincie Groningen van het afgeven van een vergunning aan RWE

259 ondertekeningen

Er is geen nut en noodzaak om de kolencentrale is gebruik te gaan nemen, daar Nederland 30% overcapaciteit energie produceert. RWE bouwde op eigen risico verder, ondanks deze waarschuwing van de Rechtbank!
De kolencentrale is in strijd met behalen Europese emissie doelstellingen.

Petitie

Wij

VZE Nederland en Duitsland, Co2ntramine, Greenpeace Nederland en Duitsland en De Koolonisatie.

 

constateren

  • Dat het grootste natuurgebied van Nederland, daardoor aan het Werelderfgoed is toegevoegd, zwaar aangetast zal gaan worden door grote hoeveelheden stikstof en andere schadelijke stoffen en op grote afstanden neer gaan dalen op ons landschap. De verdieping en uitbaggering van de vaargeul zal vertroebeling van het zeewater veroorzaken en dit zal funest zijn voor het zeeleven. Voor de trekvogels is dit gebied cruciaal.

 

en verzoeken

wij vragen uw beslissing, om RWE een vergunning te verlenen, te herzien. Graag verzoeken wij om deze petitie serieus te nemen, daar het om vele bezorgde inwoners van de provincie gaat. De provincie ziet zich zelf als een duurzame Provincie, maar deze vergunning sluit absoluut niet aan met uw duurzame doelstellingen. Vele wetenschappelijke rapporten concluderen, dat er meer ruimte moet komen voor duurzame ontwikkelingen!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
21-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
pieter patje 
Organisatie:
VZE, Greenpeace, Co2ntramine, De koolonialisten  
Website:


Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.