You, the petitioner
Neetegeneed

Zeg NEE tegen bankierseed

12 signatures

Hoog in z'n ivoren wolkenkrabber zit hij. Degene die jou de bankierseed laat afleggen. Veilig achter een muur van juristen en ver van de vuurlinie vandaan. Maar wie mogen dagelijks de klappen van de reputatieschade opvangen? JUIST! WIJ! Teken daarom NIET de eed maar WEL de petitie.

Petition

We

medewerkers bij financiële instellingen die tegen de bankierseed zijn

 

observe

Wij moeten dagelijks de klanten te woord staan. Dat houdt in dat je soms slecht nieuws moet brengen. De eed verplicht om in het belang van de klant te handelen. Echter, slecht nieuws is vaak niet in het belang van de klant. Dat betekent dus dat je moet kiezen tussen twee kwaden. Kies je voor de bank dan kom je wellicht voor de tuchtrechter, kies je voor de klant, dan kan je mogelijk je baan kwijtraken. Een heuse paradox. Daarom zeggen wij NEE tegen de eed!

 

and request

Dat de inquisitie tegen de onderste lagen van de banken eindelijk een keer stopt. Allereerst met het afschaffen van de bankierseed voor alle medewerkers. Wij willen niet aansprakelijk staan voor fouten die we niet hebben veroorzaakt en niet kunnen voorkomen. Wel willen we op een integere wijze werken en ons inzetten voor alle betrokkenen, BINNEN ONZE BEVOEGDHEDEN. Daar hoeft geen eed aan te pas te komen. Zoiets heet moreel besef.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-07 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Damn Sheep 

History

Signatures