U, de petitionaris
Th 6

Zeeland verdient een snellere treinverbinding

1.625 ondertekeningen

De treinreis van Vlissingen naar Amsterdam duurt vanaf 11 december acht minuten langer. Vanaf 2011 is de reistijd dan met 22 minuten toegenomen. Ook de directe treinverbinding van Zeeland met Schiphol verdwijnt. Wij, Zeeuwse treinreizigers die regelmatig naar de Randstad reizen, accepteren dit niet.

Petitie

Wij

Zeeuwse treinreizigers die regelmatig naar de Randstad reizen

 

constateren dat:

  • Dat de treinreis van Vlissingen naar Amsterdam vanaf 11 december acht minuten langer zal duren. Op die dag gaat namelijk de nieuwe NS-dienstregeling in.

  • Treinen tussen Zeeland en de Randstad zullen dan langer stoppen in Roosendaal.

  • Ook de directe Zeeuwse treinverbinding met Schiphol zal verdwijnen.

  • De trein vanuit Zeeland zal dan via Haarlem rijden.

  • Wie naar de luchthaven wil zal dan in Leiden moeten overstappen.

 

en verzoeken

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu ervoor te zorgen dat Zeeland geen slechtere treinverbinding krijgt. Wij willen de dienstregeling zoals die vroeger bestond: het ene halfuur een IC-trein die stopt in Vlissingen, Middelburg en Goes, het andere halfuur een trein die elk Zeeuws station aandoet. Wachten tot 2018 duurt ons te lang, wij willen met ingang van de dienstregeling 2017 een snellere en betere treinverbinding.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
10-11-2016 
Petitionaris:
Adrie Boxmeer 
Organisatie:
Zeeuwse treinreizigers 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

PZC, 18 oktober

MIDDELBURG - De Zeeuwse bezwaren tegen de treindienstregeling die de NS op zondag 11 december invoert, klinken steeds luider. Na een anoniem protest op Facebook - inmiddels ruim 2000 keer gedeeld - gaat er nu een online petitie rond. Deze was dinsdagmiddag om zes uur 215 keer getekend.

+Lees meer...

Initiatiefnemer van de petitie ('Zeeland verdient een betere treinverbinding') is Adrie Boxmeer uit Middelburg. ,,Ik ben journalist en woon sinds tweeënhalf jaar in Zeeland. Voorheen woonde ik in de Randstad. Ik moet regelmatig naar Utrecht en vind het heerlijk om met de trein te reizen, maar ik snap niet dat de verbinding met de Randstad alleen maar slechter wordt." De nieuwe dienstregeling zorgt voor zeker acht minuten langere reistijd richting Amsterdam, doordat de trein langer stilstaat in Roosendaal. Ook verdwijnt de directe verbinding met Schiphol. De trein gaat voortaan via Haarlem. 22 minuten Door diverse ingrepen is de reistijd naar Amsterdam in zes jaar tijd met 22 minuten toegenomen. Deels komt dat overigens doordat op nadrukkelijk verzoek van de provincie alle kleine stations open zijn gehouden. Boxmeer wijst erop dat al geruime tijd wordt gesproken over de mogelijke terugkeer van een intercity. ,,Middelburg is nu de enige provinciehoofdstad zonder een intercity." De nieuwe dienstregeling biedt echter nog geen enkele oplossing, tot teleurstelling van Boxmeer. ,,Dit is totaal het tegengestelde van waar ik en veel anderen op hadden gehoopt."

Tweede Kamer De provincie zet nu in op een voor Zeeland gunstigere dienstregeling in 2018. Boxmeer vindt dat te lang duren. Hij hoopt dat staatssecretaris Dijksma al volgend jaar zorgt voor een betere en snellere verbinding met de Randstad. Het is de bedoeling de petitie binnenkort aan te bieden bij de Vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer. Raadslid Wim Hirdes (LPV) noemt in schriftelijke vragen aan het Vlissingse gemeentebestuur de nieuwe reistijden naar de Randstad 'belachelijk lang'. ,,Je ben sneller van Rotterdam in Brussel en Parijs, dan van Vlissingen in Amsterdam." Hij wil dat het college zich sterk gaat maken voor de komst van drie of vier snelle treinen per dag richting de Randstad. De petitie is te vinden op petities.nl

20-10-2016

Peitie krijgt veel aandacht in regionale media

De petitie 'Zeeland verdient een snellere treinverbinding' krijgt veel belangstelling van de regionale media. Omroep Zeeland en PZC hebben er inmiddels aandacht aan besteed.

+Lees meer...

CTV Zeeland (te ontvangen door iedereen met Delta-Kabel-tv) zal dat doen op donderdag 20 oktober om 19.00 uur in Zeeland Social

19-10-2016

BNR: "Zeeuwen de dupe van nieuw spoorboekje NS"

Door het nieuwe spoorboekje van de @NS_online moeten de bus- en schooltijden in Zeeland worden aangepast: https://t.co/1x6QlwyGq1 pic.twitter.com/Ogz1jd44Bw— BNR Nieuwsradio (@BNR) October 14, 2016 .

17-10-2016