You, the petitioner

woontorens Evenaar Almere

649 signatures

De gemeente Almere wil langs de Evenaar vanaf het Buitenhoutcollege tot de Buitenring, woontorens tot 60 meter hoog mogelijk maken. Dit is hoger dan de Rabotoren in Stad. Ook een vuurwerkopslag van 10.000 kilo moet kunnen volgens de gemeente.

Petition

We

bewoners van de aangrenzende buurten van de Evenaar vanaf het Buitenhoutcollege tot de Buitenring,

 

establish that:

dat hoogbouw van 40 tot 60 meter hoog in dit deel van de Evenaar een ongewenste ontwikkeling is. Hoogbouw tot maximaal 16 meter is voldoende. Een vuurwerkopslag hoort ook niet in de woonwijk,

 

and request

de gemeenteraad het bestemmingsplan zodanig vast te stellen dat het bouwen van woontorens met een hoogte van 40-60 meter niet mogelijk is en te bevorderen dat de bouw maximaal 16 meter hoog wordt. Wij verzoeken voorts de vuurwerkopslag niet toe te staan.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Petition desk:
Closing date:
2008-03-27 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Mr. Ingrid Maste 
Organisation:
bewoners van de aangrenzende buurten van de Evenaar vanaf het Buitenhoutcollege tot de Buitenring, 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie overhandigd in Almere

De petitie tegen de plannen voor een woontoren en vuurwerkopslag in Almere is op 27 maart overhandigd. In totaal 651 buurtbewoners in Almere hebben de petitie in anderhalve week getekend.

+Read more...

Het is de eerste e-petitie in Almere die is overhandigd en de tweede e-petitie die gestart is in Almere. De petitie over het behouden van het groen in de Meridiaan volgt op 17 mei.

Petitionaris Ingrid Maste kreeg 1 minuut de tijd om de petitie toe te lichten en er was geen gelegenheid voor vragen of debat naar aanleiding van de petitie.

In de petitie wordt ook bezwaar gemaakt tegen de communicatie over de plannen. De portefeuillehouder vond dat de plannen van voor het bouwen van de wijken Striphelden- en Sieradenbuurt voldoende waren.

De petitionaris vernam na formaliteiten ook dat het CDA voor hoogbouw is omdat het meer oplevert.

Foto: MarcoOvereem fotoprodukties, Almere Petitionaris Ingrid Maste overhandigt de CD met namen van ondertekenaars aan W.M. Gasman van de VVD.

2008-03-28

populaire actie tegen woontoren in Almere

In een weekend heeft de petitie tegen een woontoren in Almere meer dan 100 ondertekenaars getrokken. Dat is opmerkelijk veel en snel voor een lokale petitie op petities.nl.

+Read more...

Maar niet de eerste keer.

De petitie voor het tegengaan van bebouwing in de groenzone 'de Meridiaan', ook in Almere, heeft de afgelopen 5 maanden 359 ondertekeningen getrokken. Maar ook bij die petitie tekenden de eerste twee dagen meer dan 100 mensen.

Update: Omroep Flevoland interviewde petitionaris Ingrid Maste ter plekke en publiceerde een berichtje over de petitie tegen de woontoren en op op deze blog een oproep.

2008-03-16