U, de petitionaris
Fotkuiu

Woonomstandigheden gastarbeiders verbeteren

19 ondertekeningen

Het doel van de petitie is om de woon/leef omstandigheden van de gastarbeiders die tijdelijk in Nederland wonen te verbeteren. Het doel is bereikt wanneer er een wet ontstaat die de woonomstandigheden van de gastarbeiders verbeterd.

Petitie

Wij

De gastarbeiders die in Nederland werken en de Nederlandse bevolking.

 

constateren dat:

Wij constateren dat de woon/leef omstandigheden van de gastarbeiders die in Nederland via uitzendbureaus werken niet acceptabel is. In het onderzoek hebben we geconstateerd:

  • de hygiĆ«ne in de woningen voldoet niet aan de normen,

  • het aantal vierkante meter per persoon in de woning is te laag,

  • de bewoners hebben geen privacy in de woningen

  • er zijn te weinig sanitaire voorzieningen per aantal personen in de woningen.

  • Het wettelijke vastleggen van de normen of het ontstaan van de sociale voorzieningen zou het probleem oplossen en een eerlijke, humanitaire leefomstandigheden voor de gastarbeiders garanderen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken dat er een specifieke wet ontstaat die de normen rondom gastarbeiders woningen/ hotels vastlegt of dat er sociale woningen/ hotels voor de gastarbeiders van de rijksoverheid ontstaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-07-2018 
Petitionaris:
Aleksandra Wenerska 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen