You, the petitioner
1

Woningbouw rond Observeum Burgum anders

1,258 signatures

Wij vragen van de gemeente een goede oplossing voor de geplande woningbouw rond Burgum. Bij voorkeur door de donkere omgeving rond de enige publiekssterrenwacht met reguliere openingstijden in Friesland, Groningen en Drenthe te waarborgen.

Petition

We

vrijwilligers, vrienden van en geïnteresseerden in Observeum Burgum,

 

observe

  • dat de plannen voor woningbouw op de locaties Heechhiem en Kloosterlaan Noord leiden tot ernstige verstoring van de gebruiksfunctie van Observeum Burgum.
  • Door de te verwachten lichtvervuiling (veroorzaakt door binnen- en buitenverlichting), luchtwervelingen (veroorzaakt door onder andere verwarming) en toegenomen verkeersbewegingen die bij woningbouw horen zal Observeum ernstig gehinderd worden bij de uitvoering van haar publieke taken.

 

and request

een goede oplossing waarbij het tonen van de sterrenhemel met telescopen goed, en ongehinderd mogelijk blijft; het liefste door géén woningen direct rondom Observeum te bouwen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tytsjerksteradiel 
Petition desk:
Closing date:
2022-02-05 
Lead petitioner:
Ron Kopmels 
Organisation:
Stichting Observeum Museum & Sterrenwacht Burgum 

History

Signatures

Updates

Ondertekenmogelijkheid verlengd

Het bestuur heeft besloten om de petitie langer open te houden. Morgen wordt een tussenstand aan de gemeente aangeboden.

Namens de gehele stichting willen we u allen alvast hartelijk danken voor de grote steun! Blijf de petitie delen; er zijn al te weinig sterrenwachten in het Noorden.

+Read more...

Laten we in ieder geval proberen de onze functioneel te houden!

2022-01-26