U, de petitionaris
1

Woningbouw rond Observeum Burgum anders

1.258 ondertekeningen

Wij vragen van de gemeente een goede oplossing voor de geplande woningbouw rond Burgum. Bij voorkeur door de donkere omgeving rond de enige publiekssterrenwacht met reguliere openingstijden in Friesland, Groningen en Drenthe te waarborgen.

Petitie

Wij

vrijwilligers, vrienden van en geïnteresseerden in Observeum Burgum,

 

constateren

  • dat de plannen voor woningbouw op de locaties Heechhiem en Kloosterlaan Noord leiden tot ernstige verstoring van de gebruiksfunctie van Observeum Burgum.
  • Door de te verwachten lichtvervuiling (veroorzaakt door binnen- en buitenverlichting), luchtwervelingen (veroorzaakt door onder andere verwarming) en toegenomen verkeersbewegingen die bij woningbouw horen zal Observeum ernstig gehinderd worden bij de uitvoering van haar publieke taken.

 

en verzoeken

een goede oplossing waarbij het tonen van de sterrenhemel met telescopen goed, en ongehinderd mogelijk blijft; het liefste door géén woningen direct rondom Observeum te bouwen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tytsjerksteradiel 
Petitieloket:
Einddatum:
05-02-2022 
Petitionaris:
Ron Kopmels 
Organisatie:
Stichting Observeum Museum & Sterrenwacht Burgum 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ondertekenmogelijkheid verlengd

Het bestuur heeft besloten om de petitie langer open te houden. Morgen wordt een tussenstand aan de gemeente aangeboden.

Namens de gehele stichting willen we u allen alvast hartelijk danken voor de grote steun! Blijf de petitie delen; er zijn al te weinig sterrenwachten in het Noorden.

+Lees meer...

Laten we in ieder geval proberen de onze functioneel te houden!

26-01-2022