U, de petitionaris
Foto 23

Wime hoort thuis in Nederland

4.581 ondertekeningen

Een vriend op wie je kan rekenen. Een vriend die altijd voor je klaar staat; met wie je kan lachen en huilen. Zo een vriend is één in miljoenen. Wij kunnen het dan ook niet begrijpen: hoe kan iemand die zo aardig is, zo sociaal voelend, zo geworteld is in de Nederlandse samenleving, zo onbarmhartig worden opgepakt, in een politiecel gestopt met alleen vier groene muren en een bankje om daar te moeten wachten op het transport naar de vreemdelingendetentie. Om van daar uitgezet te worden naar zijn land van herkomst waar geen toekomst voor hem is. Dit is onze vriend Wime uit Maastricht overkomen in een land als Nederland!

Op tienjarig leeftijd is Wime (geboren in 1991) gevlucht vanuit Angola naar Nederland. Gedurende 12 jaren heeft hij alles geprobeerd om aan de strenge voorwaarden te voldoen voor een verblijfstatus. Tevergeefs lijkt het nu. Op 4 september is hij tijdens het stempelen opgepakt. Hij verblijft nu in de vreemdelingendetentie wachtend op zijn uitzetting.

Facebook: https://www.facebook.com/Wimehoortinnederland

Petitie

Wij

Bezorgde vrienden

 

constateren dat:

Behalve de onzekere en bange dagen die Wime Dumingos nu in een cel doorbrengt, zijn ook zijn rechten geschonden. Hij kreeg namelijk een negatieve beschikking van de IND op zijn aanvraag zonder een deugdelijke motivering. Voor kinderpardonregeling komt hij niet in aanmerking, want hij is een half jaar te oud.

 

en verzoeken

Ons verzoek aan de minister is om Wime Dumingos niet het land uit te zetten. Steun ons en Wime door de petitie te ondertekenen. Wij kunnen en willen niet zonder Wime. Hij moet blijven in het land waar hij thuis hoort.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
08-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Elly Tabrizian 

Geschiedenis

Ondertekeningen