You, the petitioner
Shireen abu akleh

Wijzig de straatnaam van de Israëlische ambassade naar de Shireen Abu Aklehlaan

8 signatures

Dit is een verzoek aan de Gemeente Den Haag om de straatnaam van de straat waar de Israëlische ambassade is gevestigd, te hernoemen naar een journaliste die gericht door Israël om het leven is gebracht. Dit om aandacht te vestigen op de noodzaak om journalisten te beschermen.

Petition

We

Nederlanders die begaan zijn met het lot van de mensen in Gaza en hun journalisten in het bijzonder

 

establish that:

  • de zorgen over de situatie in Palestina binnen ons land en ver buiten onze grenzen, in rap tempo toenemen
  • dit onder meer is wegens de inactie van onze regeringsleiders om Israël consequent ter verantwoording te roepen
  • alles in het werk moet worden gesteld ter verdediging van de democratische waarden, waar wij allen altijd voor hebben gestaan en in hebben geloofd,
  • deze deze gelden voor alle mensen, altijd en overal en met name een vrije pers
  • Nederland een blijvend signaal moet afgeven dat wij Israël in Nederland altijd zullen herinneren aan de mensenrechtenschendingen die het heeft begaan.

 

and request

de Gemeente Den Haag om de Johan de Wittlaan te hernoemen naar de Shireen Abu Aklehlaan, in nagedachtenis van journaliste Shireen Abu Akleh die door een Israëlische scherpschutter werd gedood terwijl zij - duidelijk zichtbaar als journalist - aan het werk was.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Closing date:
2024-07-01 
Lead petitioner:
Ahad Khan 
Website:

History

Signatures

Updates

Politieke fracties benaderd

In tussentijd zijn de fracties van de politieke partijen in de Tweede Kamer en ook de Haagse gemeenteraad benaderd met een oproep om deze petitie te steunen. Daarnaast ook een aantal ngo's en journalisten.

+Read more...

Tot zover helaas zonder succes.

De update hieromtrent is hier terug te lezen: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fshireenabuaklehlaan.petities.nl%2F&h=AT2F4-GJJIAQmuJUEZXvPLJlpehAISTKB4AlDI7cXLo0JFSfh48EhdXkhS-u3FxtlSLnTQsVxGju9IRoQqiJZcGZfVvOTQsltdHpQwlMPGWRMMJ1fm2a7i2xaLN6u2wonjh_9WTlO0haASdA&s=1

2024-05-22