You, the petitioner
Dsc 0019

Wijs cameratoezicht industrieterrein De Schaapsloop, Valkenswaard

35 signatures

Op dit moment worden er aan de doorgaande openbare weg voorzieningen getroffen voor de aanleg van slim cameratoezicht van het industrieterrein De Schaapsloop. De camera's zullen daarmee vooral gegevens verzamelen over weggebruikers die niet het industrieterrein op gaan, maar slechts het dorp inrijden. Het cameratoezicht is al slim, maar moet enkel wijs gebruikt worden.

Petition

We

gebruikers van de Leenderweg, de Europalaan en de Zuiderlijke Randweg in Valkenswaard

 

observe

 • dat de Gemeente Valkenswaard de belangen van ondernemers op de Schaasloop zwaarder laat wegen dan de privacy en veiligheid van burgers.
 • De Gemeente Valkenswaard niet open is over:
  • de exacte locatie van de camera's ten behoeve van de ondernemers op de Schaapsloop,
  • de betrokken partijen,
  • de soorten gegevens die vastgelegd gaan worden,
  • de beveiliging en het beheer daarvan,
  • de uitgevoerde / uit te voeren privacytoets en
  • de beoogde evaluatie van het camerabeleid.

 

and request

de Gemeente open te zijn over het beoogde slimme cameratoezicht:

 • De gemeente zal aan dienen te tonen dat de criminaliteit enkel met slimme camera's op deze plekken teruggedrongen kan worden (aanmerkelijk belang coöperatie).
 • Ook zal met een privacytoets de belangen en rechten van de weggebruikende burgers moeten worden afgewogen tegen het belang van de Coöperatie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Valkenswaard 
Petition desk:
Closing date:
2022-09-17 
Lead petitioner:
Karin van Bracht 
Website:

History

Signatures

Updates

Uitspraak Rechtbank

De rechtbank heeft zich na de zitting niet ontvankelijk verklaard om mijn beroep te behandelen, ik zou niet voldoende belanghebbend zijn. Bij de Raad van State had ik beroep aan kunnen tekenen, maar hiervoor had ik geen middelen.

+Read more...

(Alleen de griffiekosten bij de Rechtbank waren al 180 euro en hoewel de gemeente een bezwaar via de gemeente blokkeerde kreeg ik deze kosten niet terug, omdat ik het beroep zelf niet gewonnen heb). De klacht wordt nog wel bij Autoriteit Persoonsgegevens.

2022-02-15

Update 9 november 2021

Op 8 oktober 2021 diende het beroep inzake handhaving van de privacywetgeving in verband met het mijnsinziens niet voldoen aan de in bouwvergunning en convenant gestelde voorwaarden. Ik had dit verzoek op 1 oktober 2020 ingediend, maar de Gemeente Valkenswaard stelde dat zij geen bevoegd gezag was en heeft het verzoek (ondanks dat er nog geen sprake was van het vastleggen van persoonsgegevens) doorgestuurd naar de Autoriteit Persoonsgegevens.

+Read more...

Ook stelde zij dat het doorsturen geen besluit was en dat bezwaar maken tegen het besluit niet mogelijk was (is tijdens de zitting wel door de rechter weerlegd,). Het desondanks door mij ingediende bezwaar is niet in behandeling genomen, waardoor de gang naar de rechter helaas noodzakelijk was. Tegelijkertijd loopt er nu wel een onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens. De AP heeft informatie opgevraagd bij de Coöperatie Bedrijvenparken Valkenswaard U.A. Op 20 september 2021 heb ik mijn zienswijze mogen geven op de ingezonden informatie. Bij de informatie ontbrak mijnsinziens het onderzoek, dat gedaan zou zijn naar de veiligheidssituatie op het bedrijventerrein en de behoefte aan cameratoezicht bij de ondernemers, gemeente en politie, waaruit noodzakelijkheid van het cameratoezicht zou volgen maar ook de onderbouwing van de toegepaste selectiviteit (waarom toezicht op belangrijke in en uitvalswegen en niet alleen op de Schaapsloop?). Zowel het traject via de Rechtbank als via de Autoriteit Persoonsgegevens lopen. De petitie is inmiddels wat verouderd; de cameravoorzieningen zijn geplaatst en in bedrijf genomen, en een deel van de gevraagde informatie is ook al bekend gemaakt via het cameraprotokol op de website van de Cooperatie. Om druk uit te blijven oefenen op de verschillende autoriteiten heeft ondertekenen en delen van de petitie nog steeds zin. Alleen samen houden we Valkenswaard (en onze data) veilig.

2021-11-09