U, de petitionaris
Petitie foto grote menigte

Wij willen een beter plan voor het centrum van Ter Aar

749 ondertekeningen

De gemeente Nieuwkoop staat op het punt om in juni 2023 een zeer omvangrijk bouwplan (“Masterplan”) voor het centrum van Ter Aar goed te keuren. Dit gaat voor bezoekers, omwonenden en ondernemers van het dorpshart echter zoveel problemen geven dat er een tegengeluid moet klinken om zo de gemeente te laten inzien dat er nog onvoldoende draagvlak voor dit plan is.

Petitie

Wij

zijn bezorgde inwoners van Ter Aar en/of regelmatige bezoekers van het Ter Aarse dorpshart.

 

constateren

 • Dat alle parkeerterreinen aan de Essenlaan gaan verdwijnen.
 • Dat het hele centrum wordt vol gebouwd met nieuwe winkels, horeca en 115 appartementen, maar dat in totaal slechts 60 parkeerplekken extra worden gerealiseerd. Dat is veel en veel te weinig.
 • Dat het Lindenplein een parkeerterrein wordt waardoor het niet meer voor kermis of ander groot evenement geschikt is.
 • Dat in omliggende woonerven groen en speelplek wordt aangemerkt als parkeerlocatie, mocht er inderdaad te weinig plek ontstaan.
 • Alle parkeerplek te veel gefocust wordt op bezoekers van buiten het dorp op een manier die wij niet bij Ter Aar vinden passen.
 • Dat de gemeente de bewoners tijdens "participatie" eigenlijk alleen informeert. Wij ervaren nauwelijks echt inspraak of dat ons een keuze is voorgelegd.

 

en verzoeken

de gemeente Nieuwkoop om in te zien:

 • Dat de bewoners het parkeerplan niet steunen, onvoorstelbare parkeerproblemen in omliggende straten en woonerven voorzien en daarom dit plan niet kunnen accepteren.
 • Dat er bij bewoners nog onvoldoende draagvlak is voor het Masterplan als geheel.

Wij verschillen op dit moment fundamenteel van mening over de ontwikkelrichting en toekomst van ons dorp. Wij willen:

 • Dat ten minste de bestaande 64 parkeerplekken aan de Essenlaan (tussen de geldautomaat en de bakker) blijven.
 • Af te zien van extra parkeren op het Lindenplein.
 • Samen met bewoners@dorpshartteraar.nl constructief te werken aan verdere verbeteringen van het plan zodat dit wel breed draagvlak kan gaan vinden bij alle belanghebbenden, dus ook bij ons als bewoners.

Wij willen een beter plan!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nieuwkoop 
Petitieloket:
Einddatum:
06-06-2023 
Petitionaris:
bewoners@dorpshartteraar.nl 
Organisatie:
Bewoners Dorpshart Ter Aar 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ruim 700 handtekeningen voor petitie Dorpshart Ter Aar!

Beste ondertekenaar,

Dank voor uw steun! 6 juni bespreekt de gemeenteraad het plan en dienen wij de petitie in. 22 juni stemt de gemeenteraad over het plan.

+Lees meer...

Maar er is meer nieuws! Steeds meer ondernemers zien het plan inmiddels ook niet meer zitten. Heeft u de flyers ook overal zien hangen? Wist u dat Ter Aar komende jaren wel 20 tot 25% gaat groeien? Grote delen van Ter Aar zullen naar ons idee in een vergunninghoudersgebied gedwongen worden. Maar er is ook nieuws over flexwoningen; zelfs het woord "containerwoningen" is inmiddels helaas gevallen...

Afgelopen weken hebben wij talloze gesprekken gevoerd met ondernemers, politieke partijen, de Wethouder, de projectontwikkelaar (Kavel Vastgoed), omwonenden, de Dorpsraad, etc. We hebben geprobeerd om te kijken wat er wellicht WEL kan.

Helaas geeft de gemeente aan per se vast te houden aan 115 nieuwe appartementen; en niets minder. Bepaalde ondernemers eisen per se parkeerplekken op het Lindenplein en ook een blauwe zone. Dat laatste veroorzaakt nog minder parkeerplek voor bewoners en is wat ons betreft onacceptabel.

Op die manier heeft de gemeente ons als bewoners in de discussie eigenlijk helemaal niets te bieden. Er is ons nooit een keuze voorgelegd; wij moeten maar blij zijn met dit plan. Onze conclusie blijft daarom dat het plan niet passend is bij de schaal van Ter Aar en naar ons gevoel koste wat kost geforceerd doorgevoerd lijkt te worden. Wij kunnen politieke partijen niet anders adviseren dan tegen dit plan te stemmen. Wij hebben hiertoe een uitgebreid bezwaarschrift ingediend.

Als uw buren nog niet de petitie getekend hebben, wijs ze er a.u.b. op dat de petitie bijna afloopt en elke ondertekening helpt! Laat op facebook uw mening over het plan horen! Laten we allemaal iets doen; we moeten actie blijven ondernemen om ons dorp te behoeden voor een ongekend parkeerinfarct.

Het overige nieuws hebben we op hoofdlijnen voor u samengevat: Lees ons volledige nieuwsbericht

01-06-2023