U, de petitionaris
Train 1251078 960 720

Wij willen "Dames en heren" in omroepen van de NS behouden

12 ondertekeningen

De NS vervangt vanaf 10 december het vertrouwde "Dames en heren" in hun omroepen door het botte "Reizigers". Het zogenaamde derde geslacht zou anders buitengesloten worden. Deze beslissing maakt onderdeel uit van de politiek correcte trend om woorden als man en vrouw te weren uit het openbaar.

Petitie

Wij

Dames en heren die willen worden aangesproken met "Dames en heren" en niet met "Reizigers".

 

constateren

  • Dat de woorden dames en heren actief worden geweerd in de naam van politieke correctheid.

  • Hiervan is de aanpassing van de omroepberichten van de NS het meest recente voorbeeld.

  • De motivatie die de NS aandraagt is dat hiermee het vervoer nu "#echtvooriedereen" is. Toch heeft de NS sinds 1937 niemand buitengesloten.

  • De aanpassing sluit echter wel mensen buiten die beleefd willen worden aangesproken en die zich niet identificeren als "Reizigers".

 

en verzoeken

Dat u de omroepberichten blijft beginnen met het vertrouwde en beleefde "Dames en heren" en niet met het botte "Reizigers".

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
openbaar vervoerbedrijf 
Petitieloket:
Einddatum:
03-11-2022 
Antwoord verwacht:
13-11-2017 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Chris 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Gendergekte is actueel

Dames en Heren,

Gendergekte is actueel en de trend zal zich blijven voortzetten als wij stil blijven zitten.

Het is onderdeel van linkse ideologie. Links heeft gelijkwaardigheid vervangen door gelijkheid.

+Lees meer...

Gelijke kansen vervangen door gelijke uitkomsten. Tolerantie vervangen door acceptatie (als je iets niet volledig accepteert ben je intolerant of een hater). De meerderheid moet wijken voor kleine minderheden; hoeveel het ook mag kosten. Groepen worden gestimuleerd zichzelf als slachtoffer te identificeren, zodat ze meer aandacht krijgen en al hun tegenstanders voor daders en haters uitgemaakt kunnen worden. Oud is fout en nieuw is ‘progressief’. Verstand is vervangen door gevoel. Om deze redenen heeft links altijd iets om zich druk over te maken, terwijl de gewone mensen vooral met rust gelaten willen worden en echte problemen willen oplossen.

Waarom ik de wijziging van de omroepberichten van de NS vooral belangrijk vind is dat het onderdeel uit maakt van twee trends.

De eerste is het ontkennen van de verschillen tussen mannen en vrouwen. Dit kan niet anders worden beschreven als het ontkennen van de realiteit.

De tweede is het verdwijnen van beleefdheidsvormen. Vroeger zeiden kinderen u en meneer/mevrouw tegen volwassenen. Nu spreken kinderen volwassenen aan met je en hun voornaam. Als u voor de verandering iemand beleefd wilt aanspreken wordt u vaak gecorrigeerd: “zeg maar je”. Of iemand voelt zich zelfs beledigd om met u aangesproken te worden(voelt zich oud, of het voelt afstandelijk). Als u het prettig vind om beleefd aangesproken te worden of graag mensen beleeft wilt aanspreken hoort u er blijkbaar niet bij.

Als u nog meer wilt doen kunt u vergelijkbare petities tekenen: http://www.citizengo.org/nl/fm/72953-zeg-nee-tegen-genderwaanzin-ns-gemeente-amsterdam

http://www.citizengo.org/nl/fm/74274-rutte-geen-genderneutraliteit-het-regeerakkoord

http://www.citizengo.org/nl/fm/93207-hema-moet-niet-meegaan-genderneutrale-verwarring

30-09-2017