U, de petitionaris
Radio 1 app android

Wij eisen een Radio1, die zijn taak als publieke radiozender weer serieus neemt

897 ondertekeningen

De laatste jaren is Radio 1 steeds verder verworden tot een sportzender met steeds minder ruimte voor nieuws en inhoudelijke programma’s over achtergronden van het nieuws, kunst en cultuur en wetenschap. We zijn zeker niet tegen sport en erkennen dat sport veel voor mensen betekent, maar wij vinden dat de verhoudingen onderhand volstrekt zoek zijn geraakt. Wij pikken het niet langer en willen Radio 1 terug!

Petitie

Wij

betrokken luisteraars van Radio 1, willen dat Radio 1 zichzelf als publieke radiozender weer serieus neemt en meer ruimte maakt voor nieuws, achtergronden van het nieuws, kunst en cultuur en wetenschap.

 

constateren

dat Radio1 de laatste jaren is veranderd in een zender, die zijn kerntaken als publieke radiozender volstrekt niet meer serieus neemt. Nieuws, achtergronden van het nieuws, kunst en cultuur en wetenschap hebben, met name overdag, meer en meer plaats moeten maken voor sport-reportages en heel, heel veel gepraat over sport. Bijzondere reportages en interviews en programma’s over kunst en cultuur zijn de laatste jaren grotendeels verplaatst naar de avond en nacht of domweg verbannen naar digitale kanalen. Ook nieuwsreportages, achtergronden van het nieuws, debat en duiding van het nieuws, moeten steeds vaker plaats maken voor sport. De diepgang en serieuze journalistiek, die Radio 1 ooit kenmerkte, heeft in z’n algemeenheid meer en meer plaats gemaakt voor oppervlakkigheid in toon en berichtgeving. Met name in de zomermaanden is het dramatisch gesteld met de alles verdringende Sportzomer.

 

en verzoeken

dat minimaal 50% van alle huidige zendtijd die momenteel tussen 8 uur ‘s morgens en 6 uur ‘s avonds besteed wordt aan sport en praatprogramma’s over sport, wordt ingeruild voor nieuws- en achtergrondreportages, programma’s over kunst en cultuur, wetenschap en anderszins. Er zijn momenteel twee publieke muziek-zenders in de ether nl. Radio 2 en Radio 3. De zendtijd voor sport, die dan zal verdwijnen van Radio 1, kan dan desnoods verplaatst worden naar Radio 2.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
18-10-2016 
Organisatie:
Betrokken radio1-luisteraars 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen