U, de petitionaris

Wettelijke beperking van het verschoningsrecht onder beschermde status

12 ondertekeningen

Het verschoningsrecht heeft een beschermende functie in de rechtsgang, maar belemmert hiermee ernstig medewerkers in het doorzoeking- en deskundigen-onderzoek. Doorzoekingen en het deskundigenonderzoek dienen daarom onder een gerechtelijk beschermende status -zoals voor getuigen- voortgang te heben.

Petitie

Wij

Nederlanders gehoorzaam aan de Nederlandse wet, belanghebbende bij een effectieve rechtswerking,

 

constateren

dat door de absolute werking van verschoningsrecht de rechtsgang ernstig wordt belemmerd in zowel het doorzoekings- als wel het deskundigen-onderzoek. Hiermee bestaat tevens een grondwet strijdige ongelijkheid in de rechtsgang ten aanzien van personen die zich hier niet op kunnen beroepen. (Buiten het verschoningsrecht om bestaat er wel een algemene wet van feitelijke getuigen-bescherming voor (andere) medewerkers in de opsporing/vervolging.)

 

en verzoeken

dat in ernstige kwesties de rechter waar het verschoningsrecht haar toepassing vindt in onderzoek het verschoningsrecht onder be-/afschermende maatregelen ter zijde kan schuiven (onder gerechtelijk bevel van/met toekenning van een beschermde/afgeschermde status in de werkzaamheid en uitvoering van het onderzoek hierin), waarmee de rechtsbelemmerende werking van het verschoningsrecht te niet wordt gedaan ten bate van een kwalitatieve rechtsgang.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11-06-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Siegfried van Hoek 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.