U, de petitionaris
Petitie tegen islam

Westlanders zeggen NEE tegen islamitische school

1.863 ondertekeningen

Wij Westlanders geven hierbij te kennen zich wederom gepasseerd te voelen bij rechtelijke toezegging inzake islamitisch onderwijs in de regio. We komen via petitie in verzet tegen de uitspraak van de raad van state ( april ) welke de bouw van een islamschool heeft goedgekeurd zonder publieke weging.

Petitie

Wij

ondergetekende eisen dat er een regionaal referenda georganiseerd wordt via de gemeente Westland.

 

constateren dat:

dat de gemeenschap democratisch zijn stem moet kunnen laten horen, dat inbreng van referendum als zodanig gewicht draagt binnen de besluitvorming van beleid gemeente. Westlanders voelen zich door provincie en rechter buitenspel gezet wat de solidariteit binnen de samenleving allerminst ten goede komt.

 

en verzoeken

de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders tegen de uitspraak van de rechter in beroep te gaan namens ondergetekende van de petitie. Dat de plannen voor zover bekend en uitgewerkt worden bevroren totdat er voldoende draagvlak is in de glazen stad voor een dergelijke school waarin enkel islamitisch onderwijs wordt gedoceerd. De prikkel voor maatschappelijke integratie gaat verloren wanneer deze plannen de ruimte krijgen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Westland 
Petitieloket:
Einddatum:
24-07-2019 
Petitionaris:
Hans van Poelgeest 
Organisatie:
Ubuntu Partij Nederland 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Reactie op WOS item: anti-islamitische basisschoolpetitie in trek, maar zinloos.

petitie, #islam, #wetgeving, #politiek, #westland, #overpeinzing " wanneer het aanmaken van een regionale petitie net als het organiseren van landelijk referenda zinloos is, is dat een veelzeggende illustratie dat overheid en samenleving langs elkaar heen leven". Wat voor meerwaarde hebben de aankomende verkiezing volgende maand nog voor stemgerechtigde? Het beginsel van gelijkheid even als het fundament van democratie is gebaseerd op de weging van alle partijen die de samenleving vormt.

+Lees meer...

De raad van state doet een " Louis van Gaal ", slaat een station over en geeft de Westlander het nakijken.

26-04-2019