U, de petitionaris

Werk in ruil voor uitkering

11 ondertekeningen

Werken voor de maatschappij i.p.v. thuis op de bank een uitkering ontvangen. Als je een beroep doet op de maatschappij, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk werkloos bent, mag de maatschappij er ook iets voor terug verwachten (bijv. arbeid).

Petitie

Wij

ondertekenaars van deze petitie

 

constateren

dat enerzijds de Nederlandse overheid jaarlijks duizenden euro's betaalt aan uitkeringsgerechtigden - vaak lange tijd - zonder er iets voor terug te verwachten en anderzijds er een tekort is aan personeel in kritische branches (bijv. bij de politie, in de zorg, enz.). Dit kost veel geld, stimuleert de uitkeringsgerechtigde niet om (weer) aan werk te komen en houdt de tekorten in stand.

 

en verzoeken

de kosten die de overheid maakt voor uitkeringsgerechtigden terug te verdienen, door hier arbeid voor terug te verwachten. Uitkeringsgerechtigden zouden kunnen worden ingezet in die sectoren waar nu een groot tekort is (lichtere zorgtaken, politiesurveillanten, onderwijsassistenten, enz.). Zo blijven de uitkeringsgerechtigden in het arbeidsproces gehouden, worden de kosten terugverdiend en de tekorten beperkt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
18-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Stefan Teske 

Geschiedenis

Ondertekeningen