You, the petitioner

Werk in ruil voor uitkering

11 signatures

Werken voor de maatschappij i.p.v. thuis op de bank een uitkering ontvangen. Als je een beroep doet op de maatschappij, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk werkloos bent, mag de maatschappij er ook iets voor terug verwachten (bijv. arbeid).

Petition

We

ondertekenaars van deze petitie

 

observe

dat enerzijds de Nederlandse overheid jaarlijks duizenden euro's betaalt aan uitkeringsgerechtigden - vaak lange tijd - zonder er iets voor terug te verwachten en anderzijds er een tekort is aan personeel in kritische branches (bijv. bij de politie, in de zorg, enz.). Dit kost veel geld, stimuleert de uitkeringsgerechtigde niet om (weer) aan werk te komen en houdt de tekorten in stand.

 

and request

de kosten die de overheid maakt voor uitkeringsgerechtigden terug te verdienen, door hier arbeid voor terug te verwachten. Uitkeringsgerechtigden zouden kunnen worden ingezet in die sectoren waar nu een groot tekort is (lichtere zorgtaken, politiesurveillanten, onderwijsassistenten, enz.). Zo blijven de uitkeringsgerechtigden in het arbeidsproces gehouden, worden de kosten terugverdiend en de tekorten beperkt.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-18 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Stefan Teske 

History

Signatures