U, de petitionaris

Weg met die 52 koopzondagen

38 ondertekeningen

Als student een zaterdagbaantje, en dan straks ook de zondagen werken? Zeg maar vaarwel tegen je sociale leven. Want door de weeks is het studeren, en dan in het weekend werken. En dan nog zonder zondag toeslag, want volgens de overheid is dat heel normaal in een 24 uurs economie.

Petitie

Wij

Werknemers van bedrijven en winkels die iedere zondag regulier open zijn.

 

constateren

Met de reguliere koopzondagen, verdwijnt de vrije dag, het sociale leven krijgt hiermee een klap. Veel mensen hebben op zondag hun ontspanning, het is hun enige vrije dag in de week en dat wordt de werknemers afgenomen. Wij, de werknemers, hebben ook recht op onze ontspanning en vrije zondag. Een koopzondag kost straks meer dan dat het zal opbrengen, mensen komen niet vaker, personeel moet betaald worden, vaste lasten stijgen.

 

en verzoeken

We verzoeken het terugdraaien van het besluit om iedere zondag de winkels open te laten zijn en dat de toeslag voor zon- en feestdagen blijft bestaan. Iedereen heeft recht op een vrije zondag. Velen hebben op zondagen hun ontspanning gepland staan, laat die mensen dat behouden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Ni dachare 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bericht omroep Brabant

Elke zondag kopen, kopen, koopzondag in Den Bosch Publicatie: donderdag 15 augustus 2013 - 14:49  |  Auteur: Jan de Vries  Elke zondag koopzondag in Den Bosch Elke zondag koopzondag in Den Bosch Vergroot foto DEN BOSCH - Elke zondag koopzondag in de binnenstad en op de Woonboulevard in Den Bosch. Van burgemeester en wethouders mag het.

+Lees meer...

Als de gemeenteraad op 10 september akkoord gaat wordt de wekelijkse koopzondag de week daarna ingevoerd.  Andere winkelcentra in Den Bosch mogen van B&W achttien zondagen open, in plaats van twaalf nu. Bouwmarkten en tuincentra in de stad mogen 30 zon- en feestdagen open. SupermarktenHet college wil voorlopig negen supermarkten toestaan op zondag open te zijn. Met ingang van 1 januari 2015 mogen alle supermarkten elke zondag open. Renée Spermon, voorzitter van de Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad 's-Hertogenbosch, vindt het een goede zaak dat de winkels elke zondag open zijn. "Dat is de enige mogelijkheid om tot de top tien van de Nederlandse winkelsteden te behoren", zegt ze. Binnenstad moet bereikbaar blijvenVolgens haar denken de leden van haar vereniging verschillend over deze kwestie. Om aan de bezwaren tegemoet te komen is het volgens Spermon belangrijk dat de binnenstad op zondag voor de bewoners en hun bezoekers bereikbaar blijft. Bovendien vindt ze dat de winkels niet voor 12.00 open moeten gaan, zodat kerkgangers in alle rust naar de godshuizen kunnen. Probleem voor kleine winkelsSpermon denkt dat het voor kleinere winkels een probleem kan zijn als ze uit concurrentieoverwegingen gedwongen worden elke zondag open te zijn. "Maar we leven in een 24-uurs economie, dus het is heel normaal dat mensen in het weekend werken zonder toeslag en op andere dagen vrij zijn", aldus de BLb-voorzitter. Renée Spermon verwacht wel dat op maandag voortaan alle winkels dicht zullen zijn. De maandag wordt de nieuwe zondag.

15-08-2013