You, the petitioner
Teken nu %281%29

Vrouwenrecht en veiligheid: geboorteakte niet makkelijk wijzigen

1,209 signatures

De vereenvoudiging van de wet 'Wijziging vermelding van geslacht in de geboorteakte' maakt het ook voor onder andere zware criminelen en pedofielen mogelijk om met één pennenstreek van man in vrouw te veranderen. Zij kunnen deze wet misbruiken en toegang eisen én krijgen tot domeinen van vrouwen en kinderen.

Petition

We

Vrouwen, ouders, naasten en deskundigen

 

establish that:

  • Dat de vereenvoudiging van de 'Wet Wijziging vermelding van geslacht in de geboorteakte' de rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes in gevaar brengt.
  • Dat in Engeland en Amerika melding wordt gemaakt van seksueel geweld door mannen die oneigenlijk toegang hebben gekregen tot vrouwendomeinen zoals kleedkamers, vrouwensport, Blijf-van-mijn-lijfhuizen en vrouwengevangenissen.
  • Dat Nederlandse wetgeving alle burgers behoort te beschermen.

 

and request

  1. Nader onderzoek te doen naar mogelijke consequenties van deze vereenvoudiging voor de veiligheid van vrouwen en meisjes, met name in kwetsbare situaties.
  2. De rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes (50% van de bevolking) te waarborgen alvorens verder te gaan met dergelijke wetgeving.
  3. Invoering van de wet uit te stellen tot de rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes daadwerkelijk gewaarborgd zijn.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Eerste Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-02 
Lead petitioner:
Vrouwenrecht en veiligheid 
Organisation:
Vrouwenrecht en veiligheid 
Website:

History

Signatures

Updates

15 december om 20.00 uur: gratis webinar Zelf Id? Slecht Idee!

Beste ondertekenaar,

We nodigen je graag uit om je te informeren over de op handen zijnde verandering in de wet geslachtsregistratie die in de vierde week van januari in de Tweede Kamer behandeld wordt.

Tijdens de Zoom bijeenkomst Zelf ID? Slecht Idee! op woensdag 15 december om 20.00 uur laten we de ontwikkelingen zien in de wetgeving rond gender en de consequenties daarvan voor vrouwen en meisjes.

De op handen zijnde wet geslachtsregistratie houdt in dat iedereen het geslacht op de geboorteakte kan laten veranderen. Zonder medicatie, zonder operaties en zelfs zonder bewijs van goed gedrag.

+Read more...

Dat betekent dat iedere man zich met één gang naar het stadhuis van man tot vrouw kan laten verklaren. Daarna moet hij door iedereen als vrouw behandeld worden, anders is er sprake van discriminatie.

Een man kan dan zich dan dus voortaan verkleden in vrouwenkleedkamers, gebruik maken van vrouwenslaapzalen, toetreden tot koren en breiclubs voor vrouwen en tot specifieke geslachtsgebonden cursussen rond bijvoorbeeld de overgang, borstkanker of seksueel geweld. Daarnaast kan hij 'als vrouw' meedoen aan alle teamsporten en individuele sporten van vrouwen. Ook wordt hij geplaatst in vrouwengevangenissen als hij misdrijven begaat.

Minister Sander Dekker verwacht dat er geen misbruik gemaakt zal worden van deze mogelijkheid. Wij weten door ervaringen uit binnen en buitenland dat perverse mannen alles zullen doen om in de buurt te komen van potentiële slachtoffers. Ook op papier van geslacht veranderen.

De eerste spreekster is mr. Caroline Franssen, voorzitster van Voorzij. Zij zet de ontwikkelingen in de wetgeving op een rijtje. Ook de uitspraken op dit gebied door het college van de rechten van de mens passeren de revue. De tweede spreekster, Pauline neemt ons mee langs de gevolgen die dergelijke wetgeving al in andere landen heeft op de levens van vrouwen en meisjes.

Na de lezingen is er voor de kamerleden en de pers een apart subgroepje om extra vragen te stellen aan de spreeksters.

Inschrijven Je kunt je hier inschrijven voor deze informatieve bijeenkomst. Dit is de link: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMrcuiupzssE9DOSgk0kUVw8zahOKiUdciL.

Na registratie, krijgt u informatie over inloggen en dergelijke.

Wij hopen je te zien op 15 december.

2021-12-10

Teken alstublieft de nieuwe petitie om de wet zelfidentificatie te stoppen

Beste ondertekenaar van de petitie,

Onze petitie uit 2019 over het wijzigen van het geslacht in de geboorteacte heeft nog net geen duizend ondertekenaars gehaald. Ondertussen hebben wij de Stichting Voorzij opgezet en zijn we actief op sociale media bezig om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp.

De wet over het wijzigen van het geslacht in de geboorteacte wordt na het zomerreces in de Tweede Kamer behandeld.

+Read more...

De overheid gaat het mogelijk maken voor iedereen vanaf 16 om zijn/haar geslacht in de geboorteacte te wijzigen, zonder dat er een dokter aan te pas kan komen.

Tot nu toe lijken de meeste politieke partijen voor te gaan stemmen, waar onder PvdA, VVD, Partij voor de Dieren, Bij1, Denk, CDA, Volt, JA21, de Christenunie en Groen Links.

Alleen de SGP en het Forum voor Democratie hebben ons laten weten dat zij tegen zullen stemmen.

We zijn daarom opnieuw gestart met een petitie om de wet op de zelfidentificatie tegen te houden.

Wij willen u vragen om ook deze nieuwe petitie uw steun te geven en de petitie te verspreiden in uw netwerk. U kunt hier tekenen: https://petities.nl/petitions/mannen-kunnen-geen-vrouw-worden-stop-zelfidentificatie-en-behoud-vrouwenrechten?locale=nl

Met vriendelijke groet,

Caroline Franssen, voorzitter Stichting Voorzij helder denken over gelijkwaardigheid https://www.Voorzij.nl

2021-07-14

Laat mensen weten wat er aan de hand is met de flyer

Om de campagne onder de aandacht te brengen, is een flyer gemaakt. Die kun je hier downloaden en delen

Help ons om meer handtekeningen op te halen voor de petitie wordt aangeboden aan de kamercommissie voor justitie en veiligheid!.

2020-01-13