You, the petitioner
Teken nu %281%29

Vrouwenrecht en veiligheid: geboorteakte niet makkelijk wijzigen

980 signatures

De vereenvoudiging van de wet 'Wijziging vermelding van geslacht in de geboorteakte' maakt het ook voor onder andere zware criminelen en pedofielen mogelijk om met één pennenstreek van man in vrouw te veranderen. Zij kunnen deze wet misbruiken en toegang eisen én krijgen tot domeinen van vrouwen en kinderen.

Petition

We

Vrouwen, ouders, naasten en deskundigen

 

observe

  • Dat de vereenvoudiging van de 'Wet Wijziging vermelding van geslacht in de geboorteakte' de rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes in gevaar brengt.
  • Dat in Engeland en Amerika melding wordt gemaakt van seksueel geweld door mannen die oneigenlijk toegang hebben gekregen tot vrouwendomeinen zoals kleedkamers, vrouwensport, Blijf-van-mijn-lijfhuizen en vrouwengevangenissen.
  • Dat Nederlandse wetgeving alle burgers behoort te beschermen.

 

and request

  1. Nader onderzoek te doen naar mogelijke consequenties van deze vereenvoudiging voor de veiligheid van vrouwen en meisjes, met name in kwetsbare situaties.
  2. De rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes (50% van de bevolking) te waarborgen alvorens verder te gaan met dergelijke wetgeving.
  3. Invoering van de wet uit te stellen tot de rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes daadwerkelijk gewaarborgd zijn.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Eerste Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-02 
Lead petitioner:
Vrouwenrecht en veiligheid 
Organisation:
Vrouwenrecht en veiligheid 
Website:

History

Signatures

Updates

Teken alstublieft de nieuwe petitie om de wet zelfidentificatie te stoppen

Beste ondertekenaar van de petitie,

Onze petitie uit 2019 over het wijzigen van het geslacht in de geboorteacte heeft nog net geen duizend ondertekenaars gehaald. Ondertussen hebben wij de Stichting Voorzij opgezet en zijn we actief op sociale media bezig om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp.

De wet over het wijzigen van het geslacht in de geboorteacte wordt na het zomerreces in de Tweede Kamer behandeld.

+Read more...

De overheid gaat het mogelijk maken voor iedereen vanaf 16 om zijn/haar geslacht in de geboorteacte te wijzigen, zonder dat er een dokter aan te pas kan komen.

Tot nu toe lijken de meeste politieke partijen voor te gaan stemmen, waar onder PvdA, VVD, Partij voor de Dieren, Bij1, Denk, CDA, Volt, JA21, de Christenunie en Groen Links.

Alleen de SGP en het Forum voor Democratie hebben ons laten weten dat zij tegen zullen stemmen.

We zijn daarom opnieuw gestart met een petitie om de wet op de zelfidentificatie tegen te houden.

Wij willen u vragen om ook deze nieuwe petitie uw steun te geven en de petitie te verspreiden in uw netwerk. U kunt hier tekenen: https://petities.nl/petitions/mannen-kunnen-geen-vrouw-worden-stop-zelfidentificatie-en-behoud-vrouwenrechten?locale=nl

Met vriendelijke groet,

Caroline Franssen, voorzitter Stichting Voorzij helder denken over gelijkwaardigheid https://www.Voorzij.nl

2021-07-14

Laat mensen weten wat er aan de hand is met de flyer

Om de campagne onder de aandacht te brengen, is een flyer gemaakt. Die kun je hier downloaden en delen

Help ons om meer handtekeningen op te halen voor de petitie wordt aangeboden aan de kamercommissie voor justitie en veiligheid!.

2020-01-13

Internetconsultatie over de aanpassing van de 'transgenderwet' gestart: je kunt je mening geven bij de overheid

Beste ondertekenaar van de petitie

Deze week heeft de minister een voorstel gedaan om de wet aanpassing geboortegeslacht te vereenvoudigen.

Er is een internetconsultatie waar u tot 12 februari 2020 uw mening kunt geven over dit voorstel.

Om het u makkelijker te maken, hebben we twee voorbeeldbrieven gemaakt.

+Read more...

Een uitgebreide brief, waarin een inventarisatie is gemaakt van mogelijke problemen en een aantal vragen wordt gesteld en een persoonlijk pleidooi om betekenis te blijven geven aan het woord vrouw en meisjes en vrouwen te beschermen.

Meer over de consultatie en de voorbeeldbrieven vind je hier: [https://vrouwenrechtenveiligheid.home.blog/de-internet-consultatie/]

2019-12-14