U, de petitionaris
Download

Vrijstelling voor studie/toekomstrekeningen voor je kinderen

2 ondertekeningen

De overheid treedt steeds meer terug als financier van studerend Nederland. Als ouder kun je dan zelf de verantwoordelijkheid nemen om te sparen voor je kind. Rendement is gemiddeld 0,95% en in box 3 betaal je 1,2%. Een vrijstelling is wenselijk en makkelijk te realiseren.

Petitie

Wij

Ouders die verantwoording willen nemen voor hun kinderen.

 

constateren

Financiële instellingen laten zien dat een vierjarige opleiding medio 2030 rond de € 70.000,- gaat kosten. Om je kind(-eren) in die tijd te kunnen ondersteunen willen veel ouders alvast gaan sparen. Bij meerdere kinderen kan het spaarsaldo de vrijstelling in box 3 snel overtreffen met als gevolg dat men inboet op het spaarsaldo. De overheid zou dit sparen juist moeten stimuleren in plaats van demotiveren met een rendementsheffing.

 

en verzoeken

Kindertoekomstspaarrekeningen bij financiële instellingen moeten vrijgesteld worden van vermogensrendementsheffing in box 3.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
03-05-2016 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen